Sport 23 Iunie 2008 02:57
Delegatia atletica a Romaniei a incheiat prima zi a intrecerilor din Liga I a Cupei Europei, concurs organizat in premiera intr-un alt sistem, pe o pozitie care-i dadea sanse ca la finele zilei de ieri sa promoveze in Superliga. Totodata, discobola Nicoleta Grasu (foto)a stabilit la Istanbul cea mai buna performanta mondiala din 2008, cu 66,51 m
La ora transmisiei, echipa de atletism a Romaniei (masculin si feminin) se afla in fata unei mari performante continentale. Mai exact, dupa prima zi de concurs in Liga I a Cupei Europei, competitie care s-a incheiat ieri noapte la Istanbul, team-ul nostru reunit se afla pe pozitia a 12-a, loc care-i permite, la anul, accederea in Superliga. In premiera, intrecerile din acest an presupun un clasament total (fete si baieti), o ierarhizare si fata de cei din Superliga sau din cealalta grupa a primei Ligi, dar si din Liga a doua, respectandu-se acelasi sistem de aditionare (opt puncte pentru primul loc, un punct pentru ultimul si zero pentru abandon, descalificare). Toate concursurile s-au desfasurat in aceleasi zile, dar in locatii diferite.

Revenind la concursul de sambata, de la Istanbul, este de consemnat ca la feminin am obtinut primul rezultat per global in doua probe: disc, prin Nicoleta Grasu, cu prima performanta mondiala a momentului, 66,51 m, si la 800 m, prin Liliana Popescu, cu 2:00,50. Totodata, fetele au mai punctat cu trei locuri doi: Adelina Gavrila (triplusalt, 14,21 m), Elena Antoci, (3.000 m, 9:27,31) si Cristina Casandra (3000 m.ob, 9:40,24).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.