Sport 23 Iunie 2008 02:39
Selectionerul Rusiei, Guus Hiddink, i-a predat o adevarata lectie de fotbal olandezului Marco Van Basten, dar si lui Victor Piturca, antrenorul roman care ar trebui sa invete cum se pregateste o partida decisiva
Nimeni nu vedea rusia in semifinalele competitiei, mai ales ca adversara din sferturi, Olanda, se calificase avand o aura de echipa invincibila. Dar Rusia a invins, iar modul cum a facut-o ar trebui sa-l preocupe si pe selectionerul Romaniei, Victor Piturca, cel care – in conditii similare (si noi am fi avut
nevoie sa batem Olanda...), ba chiar mai bune, daca ne gandim ca batavii au folosit impotriva noastra rezervele – a clacat lamentabil.

Atacul, singura sansa a victoriei
Selectionerul olandez al nationalei Rusiei, Guus Hiddink, a calificat drept o "performanta incredibila" victoria, 3-1, dupa prelungiri, obtinuta in fata Olandei, in sferturile de finala ale Campionatului European, aratandu-se surprins de superioritatea totala a echipei sale, informeaza AFP. "De obicei, Olanda este o echipa pe care e imposibil sa o domini tactic, tehnic si fizic. Noi am reusit sa facem acest lucru la toate cele trei capitole. Fotbalistii mei, in loc sa joace pe contraatac, au continuat sa preseze pentru a inscrie golul victoriei. E cu atat mai remarcabil cu cat aceasta echipa tanara nu a jucat impreuna decat de cateva saptamani", a declarat selectionerul Rusiei. "Sunt mandru de echipa si de jucatori. N-am avut decat doua zile de pregatire si nu am putut pune la punct toate detaliile tactice. De aceea este o performanta incredibila, pe care nu am mai reusit-o niciodata in cariera mea. Singura critica pe care pot s-o fac se refera la greseala din finalul meciului, cand i-am permis lui Van Nistelrooy sa inscrie", a adaugat Hiddink, cel care a dus nationala Coreii de Sud pana pe locul al patrulea la Campionatul Mondial din 2002.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.