Sport 21 Iunie 2008 03:10
Croatii au ratat trei din cele patru penalty-uri executate si turcii s-au impus cu scorul general de 4-2, dupa ce la finele celor 120 de minute scorul a fost egal 1-1
Turcia si Croatia au jucat in cel de-al doilea sfert de finala de la Euro 2008, vineri seara, la Viena, dar meciul a fost marcat de importanta momentului si mai bine de 118 minute nu s-a jucat mai nimic. Croatii au inceput in forta, ca sa-si respecte statutul de favoriti dat de casele de pariuri, dar dupa o ocazie uriasa ratata in debutul meciului de Olic, care a trimis mingea in bara, jocul a curs lin spre un 0-0 extrem de plictisitor. Egalitate dupa primele 90 de minute si se intra in prelungiri. Croatii domina jocul, dar destul de steril, in vreme ce Tucia pare decisa sa termine meciul fara sa primeasca gol. In tribune suporterii atipeau in asteptarea penalty-urilor.

Vine, insa, minutul 119 si cerul se prabuseste peste elevii lui Fatih Terim. Rustu, rezerva de portar trimisa in teren in locul suspendatului Volkan, pleaca de pe linia portii dupa o minge care parea ca o sa iasa in aut. Nu se intampla acest lucru, Modric o ajunge si o trimite in careu de unde Klasnic, intrat in teren in prima repriza de prelungiri, inscrie nestingherit. Croatii sarbatoresc calificarea obtinuta in penultimul minut al prelungirlor, dar se pare ca lumea fotbalului din Europa nu a invatat nimic din patania cehilor. Desi mai erau doar doua minute turcii spera, se arunca cu furie in atac si tocmai cand arbitrul italian Roberto Rosetti se pregatea sa fluiere finalul jocului „detoneaza bomba”.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.