Sport 21 Iunie 2008 16:09
Antrenorul Ionut Popa, care a semnat un nou contract, valabil pe doi ani cu Politehnica Iasi, a declarat ca obiectivul sau este evitatrea retrogradarii, in ciuda faptului ca presedintele clubului a anuntat ca isi doreste calificarea in Cupa UEFA, transmite corespondentul NewsIn.

"Domnul Boca a spus ca vrea locurile 1-8 si e normal sa propuna un obiectiv indraznet. Eu, daca as fi presedinte la Poli, as cere Cupa UEFA. Antrenorii sunt, de regula, mai realisti, iar eu imi propun in prima faza, ca in fiecare an, sa evitam retrogradarea", a declarat Ionut Popa, vineri, intr-o conferinta de presa.

Prezent si el la respectiva conferinta de presa, presedintele CA, Sorin Boca, a anuntat ca gruparea din Copou se va baza pe aproximativ 4-5 milioane de euro in urmatorul sezon si a reiterat ca obiectivul echipei este calificarea in Cupa UEFA. "Bugetul nostru va fi de 4-5 milioane de euro, iar obiectivul este clasarea pe locurile 1-8", a declarat Sorin Boca, in dezacord cu antrenorul echipei.

Ionut Popa a vorbit si despre transferurile pe care si le doreste la echipa si a precizat ca vrea cel putin trei titulari pe posturile deficitare. "Saptamana viitoare as vrea sa definitivam lotul. Am o lista cu mai multi jucatori din care sper sa aducem cinci sau sase, iar cel putin doi sau trei sa fie titulari. Au plecat Homei si Cristea, iar in locul lor sper sa vina doi jucatori poate si mai buni. Totul depinde insa si de bugetul pe care il vom avea la dispozitie pentru transferuri", a explicat tehnicianul, care in zilele urmatoare va stabili cine pleaca de la echipa. "Marc si-a terminat contractul cu noi si vrea sa plece la Forex Brasov, ca sa joace, Toma a plecat, urmeaza sa vedem care este situatia lui Paruolo", a marturisit tehnicianul.

Formatia ieseana va pleca in Ungaria duminica si se va pregati la Debrecen timp de doua saptamani. "La Debrecen vom face cate doua antrenamente pe zi, iar dupa doua zile, cate trei antrenamente. Va fi un stagiu cu pregatire fizica si tehnico-tactica, dar si cu sase meciuri amicale. Avem cinci deja perfectate, dar vrem sa mai jucam un meci amical, poate in tara, fie cu Bihorul, fie cu UTA. Am ales Debrecen pentru ca avem conditii excelente. Avem la dispozitie doua terenuri mari, bazin olimpic, bazin de refacere, teren sintetic, panta pentru alergare de 100 de metri, padure, tot ce vrei pentru o pregatire foarte buna", a precizat Ionut Popa.

Altfel, presedintele Sorin Boca a declarat ca nu are nicio emotie in privinta licentei clubului pentru viitorul sezon. "Dosarul nostru este in regula, nu avem nicio emotie. Poli va juca in Liga I. Spun asta pentru ca tot vad prin ziare ca nemtenii spera sa ne ia locul", a precizat Sorin Boca. Oficialul iesean a mai spus ca stadionul a fost inspectat de o comisie si pana la data inceperii campionatului trebuie sa rezolve montarea camerelor video de supraveghere si a turnichetilor de la intrarea in stadion.
In alta ordine de idei, portarul Cristian Branet a fost invoit cateva zile, pentru a participa la nunta fratelui sau, in Italia, urmand sa revina la lot marti, direct in cantonamentul de la Debrecen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.