Sport 20 Iunie 2008 04:22
Antrenorul Croatiei, Slaven Bilici, spera sa repete performanta nationalei sale de acum 10 ani
In al doilea sfert de finala se intalnesc doua echipe care au avut un parcurs peste asteptari la acest turneu final. Croatia, care a invins fara drept de apel Germania si a castigat grupa cu maximum de puncte, si campioana "come-back"-urilor, Turcia, care a intors spectaculos pe final meciurile cu Elvetia si cu
Cehia, isi disputa calificarea in semifinale la Viena, intr-o partida arbitrata de o brigada din Italia, cu Roberto Rosetti la centru.


Senzationala rasturnare de scor din meciul cu Cehia a intrat deja in istoria fotbalului turcesc, dar nota de plata pentru aceasta performanta este destul de piperata. Volkan Demirel a fost suspendat doua meciuri pentru cartonasul rosu primit, iar federatia a fost amendata cu 44.000 franci elvetieni pentru conduita nesportiva a jucatorilor, oficialilor si suporterilor. De asemenea, s-a marit si lista jucatorilor care nu vor putea evolua astazi: Mehmet Aurelio, Emre Gungor, Servet Cetin, Emre Asik, Emre Belazoglu si Tumer Metin. Prezenta lui Semih senturk si a lui Nakan Balta este incerta, dar sunt sanse mari ca ei sa fie recuperati. Daca in locul lui Volkan va juca veteranul Rustu, Mehmet Aurelio va fi inlocuit cu Mehmet Topal, care nu va juca pe postul sau preferat: "Nu conteaza unde voi juca. Terim stie cel mai bine cum sa ne puna in teren. Noi nu trebuie decat sa dam totul pentru tara noastra". La fel de mobilizat era inainte de partida si Hamit Altintop: "Dupa acest meci nu vom avea o a doua sansa. Daca vrem sa castigam, trebuie sa jucam la aceeasi turatie ca in ultimele 15 minute din meciul cu Cehia".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.