Sport 19 Iunie 2008 11:01
Selectionerul echipei nationale a Frantei, Raymond Domenech, a afirmat ca este dezamagit de eliminarea de la EURO 2008, dar l-a acuzat pe arbitrul Lubos Michel ca a acordat prea usor un penalty pentru Italia la scorul de 0-0, informeaza NewsIn.

"Suntem dezamagiti dupa acest meci. A fost o seara catastrofala, unde am pierdut un jucator ofensiv dupa zece minute, iar adversarii au avut un penalty acordat de un arbitru caruia ii lipsea complet discernamantul. Nu a fost nicio agresiune, doar a vrut sa le dea meciul italienilor. Chiar si asa, echipa are un viitor. Daca am fost finalisti in Campionatul Mondial nu inseamna ca trebuie sa fim si la Campionatul European. Ceea ce este mai important este sa formam o echipa pentru preliminariile Mondialului", a declarat selectionerul Frantei, Raymond Domenech.

Antrenorul a explicat ca eliminarea de la acest turneu final poate sa fie un nou inceput pentru echipa, care are "jucatori talentati, care au demonstrat ca sunt generosi". Intrebat daca presedintele Federatiei Franceze de Fotbal, Jean-Pierre Escalettes, ii impartaseste punctul de vedere, Domenech a spus: "Nu fac niciodata extrapolari. Vreau ca presa sa sublinieze ceea ce am facut pe teren, iar eu am spus ca echipa are o baza solida, avem jucatorii care au dat dovada de curaj, abnegatie, si care nu se ocupa de soarta mea".

"Recunosc faptul ca a existat o lipsa de comunicare, dar mai sunt sase sau sapte luni de pregatire pana la preliminariile viitoare", a mai spus Domenech. Acesta a cerut-o in casatorie in direct la televizor pe logodnica sa, Estelle Denis, prezentatoare la M6, dar a precizat ca a vrut sa destinda atmosfera tensionata cauzata de rezultatul nationalei.

Franta a pierdut cu 0-2 ultimul meci din Grupa C contra Italiei, echipa care s-a calificat in sferturile de finala, alaturi de liderul Olanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.