Delegatia de haltere a Romaniei a reusit sa dea marea lovitura la Campionatele Europene, depasind cu mult obiectivul propus in debutul intrecerilor de la Sofia de conducerea forului de specialitate. Astfel, desi la plecarea din tara presedintele Nicu Vlad vorbea de trei medalii, sportivii romani au tinut sa-l contrazica serios pe legendarul halterofil si au obtinut 11 medalii, dintre care doua de aur, cinci de argint si patru de bronz. Ultimul reprezentant al Romaniei care a intrat in concursul din Bulgaria, Valeriu Calancea (foto), a confirmat, sambata seara, sperantele presedintelui FRH si a cucerit medalia de aur la categoria 85 de kilograme, stilul aruncat, reusind sa-l depaseasca la cantar pe Ruslan Novikau (Belarus), care ridicase tot 205 kg.

Din pacate, la smuls, Calancea a ocupat doar locul sase, dar zestrea de 367,5 kg i-a mai adus o medalie in final, ex-moldoveanul adjudecandu-si argintul la total. Bucuria delegatiei noastre a fost cu atat mai mare, deoarece dupa ce Marioara Munteanu si Adrian Jigau au cucerit in primele doua zile de concurs cate trei medalii, vineri seara, si Sebastian Dogariu a reusit sa sparga gheata la categoria 77 de kilograme si a obtinut o tripla, cu doua medalii de argint (smuls si total) si una de bronz (aruncat).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.