Dupa ce reprezentativa masculina a Romaniei a fost carne de tun la Campionatul Mondial, Divizia I, Grupa B, pierzand toate cele 5 partide pe care le-a jucat, apele au inceput din nou sa se agite in hocheiul romanesc. Vicepresedintele Federatiei Romane de Hochei pe Gheata (FRHG), Janos Kurko, a declarat ca asteapta demisiile de onoare din partea presedintelui Marian Negoita si din partea secretarului general Eduard Pana.

"Daca nici acum nu isi dau demisia, or sa urmeze probleme si mai mari, pentru ca in ultimii ani nu a fost o situatie atat de dramatica", a spus Kurko, patronul HC Miercurea Ciuc. "Hocheiul romanesc are nevoie de o conducere noua, ambitioasa, dar in primul rand competenta, pentru a nu repeta starea de dezastru in care a ajuns hocheiul romanesc sub conducerea lui Negoita si a lui Pana", a adaugat oficialul FRHG. "In acest caz, si domnul Kurko ar trebui sa-si dea demisia, pentru ca si el e in conducerea federatiei, deci si el este raspunzator de ceea ce s-a intamplat in ultimii ani, in calitatea pe care o are, de vicepresedinte", a declarat, pentru Adevarul, Eduard Pana.

"Situatia hocheiului romanesc este, intr-adevar, una critica, dar sa nu uitam faptul ca la Mondiale nu ne-am putut baza pe serviciile a noua jucatori, toti accidentati, iar la Mondialul de juniori de la Bucuresti am retrogradat in ultima divizie pentru ca cei de la Miercurea Ciuc nu si-au lasat jucatorii sa vina la echipa nationala", a marturisit secretarul general al FRHG.

In cursul acestei saptamani, conducerea federatiei va analiza prestatia reprezentantilor Romaniei la intrecerea din Olanda, iar concluzia va fi anuntata joi, in cadrul unei conferinte de presa. In urma retrogradarii, echipa noastra nationala va avea ca posibili adversari echipe precum Australia, Noua Zeelanda sau Coreea de Nord. Conflictul dintre Janos Kurko pe de-o parte, si Marian Negoita si Eduard Pana de cealalta parte, nu este la primul episod. Kurko a mai adus, de-a lungul ultimilor ani, mai multe acuze celor doi, cele de data mai recenta fiind ca selectia la Campionatul Mondial de juniori sub 18 ani nu s-a facut pe criterii sportive, atunci el interzicand jucatorilor de la HC Csiksereda si CSS Miercurea Ciuc sa mai raspunda convocarii, si ca in reprezentativa feminina care a participat la Mondialele din Australia s-au regasit rude ale lui Negoita si Pana, precum si ale altor apropiati ai celor doi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.