Lovitura de teatru pentru fanii lui Real Madrid. Conform cotidianului "Mundo Deportivo", gruparea Real Madrid are datorii in valoare totala de 600 milioane de euro, au anuntat doi cunoscuti economisti din Spania intr-o conferinta de presa. Oficial, in sezonul trecut, Realul a obtinut venituri de 226,5 milioane de euro, fiind desemnata cea mai bogata echipa din lume, dupa Manchester United.

In cadrul conferintei de presa organizate de Asociatia pentru apararea drepturilor membrilor clubului Real Madrid, economistii Gerardo Ortega si Fernandez de Valderrama au prezentat situatia financiara a clubului Real Madrid, pe care au calificat-o ca fiind "extrem de grava".

Potrivit celor doi, valoarea deficitului clubului madrilen la data de 30 iunie 2004 era de 425,4 milioane de euro, suma la care se adauga 30 milioane de euro, reprezentand penalizari, 24 milioane de euro datorii la fisc, precum si 120 milioane de euro - valoarea unui credit contractat de la banca "Caja Madrid". In septembrie 2004, conducerea clubului Real Madrid a anuntat ca, in luna iunie, resursele financiare ale gruparii erau cifrate la 169 milioane de euro, clubul neavand nici o datorie. Potrivit aceluiasi raport, beneficiul net realizat de club in sezonul 2003/2004 a fost de 6 milioane de euro, iar bugetul anuntat pentru sezonul 2004/2005 era de 300 milioane de euro.

Florentino Perez, acuzat de nereguli grave

"Din informatiile pe care le detinem putem spune ca Real Madrid are datorii de aproximativ 600 milioane de euro, ceea ce este o grozavie", a declarat Gerardo Ortega Miguel, fost presedinte al Colegiului Economistilor din Madrid. Ortega a precizat ca o mare parte din datele economice ale clubului nu sunt reale si ca presedintele Florentino Perez face "o contabilitate creativa, modificand criteriile contabile potrivit nevoilor sale, astfel incat calculele prezentate auditorilor sa para corecte. "Numerele nu coincid, iar expertul face cunoscut acest lucru, dar intr-un limbaj tehnic care nu poate fi inteles de asociati. Situatia este extrem de grava", a spus Ortega.

Acestta a mai spus ca a ramas surprins de faptul ca, in timpul campaniei electorale, Florentino Perez a putut sa minta in ceea ce priveste situatia contabila, "ceea ce constituie un delict". "Florentino neaga realitatea si ma surprinde ca autoritatile sportive nu iau masuri in acest sens. Se pare ca membrii Consiliului Superior al Sporturilor nu vor sa afle, dar in final realitatea economica va reusi sa se impuna si atunci va fi greu sa se gaseasca solutii. O solutie ar fi vanzarea stadionului Santiago Bernabeu", a mai spus economistul spaniol.

"Cel mai rau presedinte din istoria lui Real Madrid"

Fernandez Valderrama, fost contabil la Real Madrid si profesor de finante si contabilitate, crede ca Florentino Perez a mintit in timpul alegerilor pentru cel de-al doilea mandat al sau. "A promis, printre altele, ca va achita datoria si a marit-o sau ca nu va plati comisioane pentru transferurile jucatorilor, si a facut si asta", a spus Valderrama.

Nici presedintele Asociatiei pentru apararea drepturilor membrilor clubului Real Madrid, Eduardo Pena Abizanda, nu are o parere mai buna despre Perez, declarand: "Florentino Perez este cel mai rau presedinte din istoria clubului Real Madrid. A transformat aceasta grupare intr-un cort pentru vanzarea de tricouri. Nu este adevarat ca Real Madrid este cel mai bogat club din lume".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.