Sport 17 Iunie 2008 16:34
Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a anuntat, luni, ca fotbalistii echipei nationale vor incasa o prima totala in valoare de peste un milion de euro din partea forului roman daca se vor califica in sferturile de finala ale EURO 2008, transmite corespondentul NewsIn.

"Daca echipa se califica in sferturi, primim doua milioane de euro plus banii aferenti numarului de puncte din grupa. 50% din total va reveni jucatorilor", a spus Sandu.
Acesta a mai adaugat ca mai multi oameni de afaceri au promis ca vor premia echipa nationala daca va face performanta la acest turneu final, unul dintre premii constand in proprietati imobiliare. "Deja oameni de afaceri din tara si-au exprimat disponibilitatea de premiere a echipei nationale. Ionut si Robert Negoita, proprietarii hotelului Rin, ne-au anuntat ca, in cazul calificarii in sferturi, vor acorda garsoniere in valoare de 1 million de euro intr-un complex rezidential pe care il contruiesc acum. Daca mergem in semifinale, vor da 1,6 milioane de euro, iar pentru finala 2,2 milioane de euro in garsoniere. Antrenorul va fi cel care va stabili modul in care vor fi impartite premiile. Toate acestea se vor face prin contracte de sponsorizare intre FRF si companiile respective", a explicat conducatorul FRF.

Sandu a precizat ca nu ar accepta ca oamenii din fotbal sa ofere bani pentru echipa nationala, dar tricolorii vor avea ultimul cuvant in acest caz. "Daca Gigi Becali vrea sa premieze echipa nationala, asta e problema jucatorilor si a antrenorilor daca accepta. Dar eu nu sunt de acord ca sponsorizarile sa vina de la oameni din fotbal".

Echipa nationala a Romaniei este foarte aproape de calificarea in sferturile de finala ale EURO 2008, iar marti va disputa un meci decisiv in compania Olandei. Reprezentativa batavilor este deja calificata in sferturile de finala ale EURO 2008, dupa ce in primele doua partide a acumulat sase puncte, in urma succeselor cu Italia (3-0) si Franta (4-1). Batavii sunt urmati in clasament de Romania (doua puncte), Italia (un punct) si Franta (un punct). Tricolorii ii pot urma pe olandezi in sferturi in urmatoarele situatii: vor castiga meciul cu Olanda, vor remiza cu Olanda, iar Franta si Italia vor incheia la randul lor la egalitate, vor pierde cu Olanda, la o diferenta de maxim doua goluri, iar Franta si Italia vor incheia la egalitate, scor 0-0.

In cazul in care va reusi sa se califice, Romania va da piept in sferturi cu Spania, castigatoarea Grupei D a acestui turneu final. Partida este programata pe 22 iunie, de la ora 21:45, pe stadionul Ernst Happel din Viena, cu o capacitate de 53.000 de locuri.
In alta ordine de idei, oficialul forului roman a explicat si motivele pentru care nu a fost de acord ca Steaua sa fie exclusa din cupele europene in urma scandalului "valiza". "Am militat pentru mentinerea Stelei in Liga Campionilor. Eu cred ca si Porto va ramane pana la urma. Nu stiu cu TSKA Sofia ce va fi. Am inteles ca are datorii. Oricum, la noi, in ultimii doi ani, cluburile au platit impozite la stat de aproape 100 de milioane de euro. Mai sunt, intr-adevar, unele neajunsuri in Liga I, dar nu poti exclude 7-8 echipe din competitie", a mai afirmat acesta.

Mircea Sandu a mai dezvaluit ca in viitorul apropiat se va lupta pentru ca Romania sa avanseze in ceea ce priveste infrastructura. "Un concern german vrea sa vina in Romania si sa investeasca in infrastructura. Acum eu trebuie sa bat pe la usile primarilor sa ii conving. Pentru a avea rezultate bune, Romania trebuie sa ajunga din urma tarile avansate din punct de vedere al infrastructurii. Dar lucrurile incep sa se miste", a incheiat presedintele FRF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.