Sport 17 Iunie 2008 14:57
Nationala feminina de handbal a Romaniei face parte din Grupa A preliminara la JO 2008 de la Beijing, alaturi de Norvegia, Franta, Angola, Kazahstan si China, conform tragerii la sorti ce a avut loc luni, la Beijing.
Nationala Romaniei are in aceasta grupa doua echipe pe care nu le-a intalnit pana acum in meciuri oficiale, Angola si Kazahstan. Cu Norvegia, in ultimul meci oficial disputat la Cupa Mondiala de la Aarhus in 2007, scorul a fost egal, 26-26. Echipa Frantei este cea pe care tricolorele au invins-o in sferturile Campionatului Mondial din decembrie 2007, cand elevele lui Gheorghe Tadici s-au impus cu 34-31. La aceeasi competitie, Romania a intalnit in grupe si China, pe care a invins-o, scor 31-29.

Romania s-a calificat la JO 2008 dupa ce in luna martie a castigat turneul preolimpic de la Bucuresti, invingand Japonia, Ungaria si Polonia.

Din Grupa B fac parte: Rusia, Ungaria, Brazilia, Germania, Coreea de Sud si Suedia. Jocurile Olimpice de la Beijing sunt programate in perioada 8-24 august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.