Sport 16 Iunie 2008 03:00
Presa olandeza a salutat victoria Olandei, cu scorul de 4-1 in fata Frantei, si calificarea in sferturile de finala la Euro 2008 de pe primul loc din Grupa C, din care face parte si Romania

Mergem in sferturi", scrie publicatia De Telegraaf pe prima pagina. "Echipa Olandei a depasit Franta. Basel, pregateste-te, sosesc suporterii olandezi!", a continuat publicatia mentionata.

"Povestea de la Euro devine din ce in ce mai frumoasa", a notat Algemeene Dagblad, care califica victoria cu Franta drept incredibila si lauda activitatea lui Marco van Basten. "Ce star!".

Victoria cu Franta este si mai stralucitoare decat cea cu Italia de luni, scrie cotidianul Trouw. "In meciul cu numarul 50 ca selectioner, Marco van Basten a confirmat ca este nascut sub semnul norocului si ca selectioner. Contra unor francezi puternici, Olanda a atacat in momente favorabile din punct de vedere psihologic, exploatand valentele ofensive", a notat Trouw.

si presa italiana scrie despre succesul Olandei cu Franta: "Olanda killer, Franta ramane fara punct" (La Stampa), "Olanda zdrobeste Franta" (La Repubblica), "Extraordinarul Sneijder" (Gazzetta dello Sport), "Portocala mecanica zdrobeste Franta" (Corriere della Serra).

Cotidianul spaniol Marca a notat: "Olanda, sublima, umileste Franta si merge in sferturi", in timp ce publicatia engleza The Sun a scris: "French Toast. Mortalii olandezi le arata francezilor usa de iesire de la Euro".

Echipa Frantei nu a mai primit patru goluri intr-o partida de la infrangerea suferita pe 19 noiembrie 1980, in amicalul cu selectionata Republicii Federale Germania. Unicul gol al reprezentativei Frantei in partida disputata la Hanovra a fost marcat de Jean-FranIois Larios, care a transformat un penalty, in timp ce pentru gazde inscriau Manfred Kaltz, Hans-Peter Briegel, Horst Hrubesch si Klaus Allofs. Capitanul Frantei in acel meci a fost actualul presedinte al UEFA, Michel Platini.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.