Sport 14 Iunie 2008 01:42
Nu sint la fel de spectaculosi ca portughezii, nici faimosi precum francezii, dar compenseaza printr-o daruire fantastica. Croatii alcatuiesc o nationala in mare parte cvasinecunoscuta microbistilor, cu jucatori tineri, care constientizeaza ca Euro 2008 reprezinta sansa vietii.

In cel de-al doilea meci al grupei B, selectionata pregatita de Slaven Bilici a executat Germania, cu 2-1, la capatul unei partide pe care a dominat-o in totalitate. Masina de fotbal nemteasca a deraiat de pe traseu in fata obstacolului croat, asta si pentru ca junii Modrici si Olici maninca pamintul ori de cite ori intra pe teren si imbina perfect fantezia in joc cu pragmatismul specific formatiilor experimentate, un paradox cind vine vorba de actuala echipa a Croatiei, aflata la primul ei turneu major.
Golurile lui Darijo Srna ('24) si Ivica Olici ('62) au trimis Germania sa dispute un meci decisiv de calificare in sferturi cu Austria.

Slaven Bilici: "Victorie mai importanta decit cea cu Anglia"

Pentru Slaven Bilici, victoria in fata Germaniei este mai importanta decit succesul obtinut de Croatia in fata Angliei, in ultima etapa a preliminariilor: "Wembley este un loc special. Insa acolo era totul sau nimic pentru englezi, nu pentru noi. Noi eram calificati deja de trei zile. Succesul in fata Germaniei este mult mai mare".

Low anunta schimbari in echipa

Neamtul Joachim Low a pus tunurile pe echipa, criticindu-si jucatorii dupa esecul de joi sea-ra: "Toti jucatorii nostri au evoluat sub posibilitatile lor reale. Inca de la inceput, am vazut ca nu a-veam un ritm bun, eram mereu in urma fata de croati, care au pus la punct un dispozitiv tactic eficient. Pe toata durata celei de-a doua reprize, practic am jucat in jumatatea de teren a croatilor, fara sa ii punem cu adevarat in pericol. Este clar ca o alta echipa a Germaniei va juca impotriva Austriei".

Croatia - Germania 2-1. Goluri: Srna '24, Olici '62/ Podolski '79

Croatia: Pletikosa - Corluka, R.Kovaci, Simunici, Pranjici - Srna ('80 Leko), N.Kovaci, Modrici, Kranjcar ('85 Knezevici), Rakitici - Olici ('72 Petrici).

Germania: Lehmann - Lahm, Metzelder, Mertesacker, Jansen ('46 Odonkor) - Fritz ('81 Kuranyi), Frings, Ballack, Podolski - Gomez ('63 Schweinsteiger), Klose.

De bucurie ca s-au calificat in �sferturi�, croatii s-au impuscat intre ei, la Split

Violente au existat, dar nu in Austria, ci chiar in Croatia. Sapte persoane au fost ranite, intre care trei de gloante, la Split, in timpul sarbatoririi victoriei obtinute de Croatia. Incidentul s-a produs intr-o cafenea din centrul orasului-port, a declarat un purtator de cuvint al politiei, Marina Kraljevici Gudelj. "Un grup de necunoscuti i-a atacat fizic pe clientii si angajatii barului. Atacatorii au rasturnat mese si scaune si au ranit patru persoane. Unul dintre atacatori a tras mai multe focuri de arma in directia clientilor cafenelei, in care se aflau aproximativ 30 de persoane, si a ranit grav trei dintre acestia", a explicat reprezentanta politiei croate. Aceasta a adaugat ca persoanele im-puscate au fost internate in spital, dar a subliniat ca viata lor nu este in pericol.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.