Sport 14 Iunie 2008 01:41
Desi aparent se anunta o confruntare lipsita de spectaculozitate, partida Austria - Polonia s-a dovedit a fi mai mult decit interesanta, fie si prin prisma gafelor comise atit de jucatori, cit si de arbitri.

Dupa trei ratari monumentale ale austriecilor, din ciclul "Nu faceti ca ei!", tabela de marcaj indica 0-1 in minutul 30. Polonia a inscris la singura ocazie avuta, prin Guerreiro, insa reusita sud-americanului naturalizat la Varsovia a fost indelung contestata de gazde, pentru un presupus ofsaid. "Centralul" Howard Webb s-a revansat fata de austrieci in prelungirile meciului, inventindu-le o lovitura de la 11 metri la o faza incilcita in careul polonez. A transformat Vastici, iar intilnirea s-a incheiat 1-1. Rezultat numai bun pentru Germania.

Leo Beenhakker: "Penalti nejustificat"

Polonezii acuza arbitrajul lui Webb, rabufnirea venind de la Leo Beenhakker, la conferinta de presa: "Este un penalti nejustificat. Nu a fost nimic diferit fata de alte meciuri de la Euro, ci doar o lupta libera in careu, asa cum se intimpla de atitia ani in toate partidele de fotbal. Alti arbitri nu fluiera asa ceva. Acum, nu cred ca mai avem vreo sansa de calificare. Probabil ca sintem eliminati din competitie si este dureros".

Si austriacul Josef Hickersberger se ia de britanicul Howard Webb: "Parca se crede Dumnezeu"

Culmea, si austriecii sint suparati pe arbitru. Selectionerul Josef Hickersberger a declarat: "La pauza, ar fi trebuit sa conducem cu 2-0, mai ales ca am avut niste ocazii de aur. Dar le-am ratat si, normal, acest lucru a creat nervozitate. Echipa a reactionat bine dupa golul polonezilor, chiar daca jucatorul care a marcat a fost in ofsaid. Fotbalul nu e intotdeauna regatul dreptatii: cind arbitrul decide, parca se crede Dumnezeu".

Austria - Polonia 1-1.

Goluri: Vastici '90 (pen.)/ Guerreiro '30

Austria: Macho - Garics, Prodl, Stranzl, Pogatetz - Leitgeib, Aufhauser ('74 Samuel), Ivanschitz ('64 Vastici), 11. Umit Korkmaz - Harnik, Linz ('64 Kienast).

Polonia: Boruc - Wasilewski, Jop ('46 Golanski), Bak, Zewlakow - Dudka, Lewandowski, Krzynowek - Saganowski ('83 Lobodzinski), Guerreiro ('85 Murawski), Smolarek.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.