"Vom incerca sa le facem viata un iad. Vor veni peste noi, vor ataca, dar nu le va fi usor", a afirmat Chivu, care a adaugat: "Normal ca vom incerca sa avem mai multe ocazii de gol, dar prioritatea noastra este sa nu pierdem. Trebuie sa fim atenti".

Jucatorul lui Inter Milano a mai spus ca selectionerul Victor Piturca nu i-a cerut sfaturi suplimentare despre unii fostbalisti din lotul campioanei mondiale pe care el ii cunoaste foarte bine din Serie A. "Ce altceva mai trebuie stiut despre Italia? Toata lumea stie ce poate. Nu i-am dat niciun sfat antrenorului, deoarece acesta stie tot ce este necesar despre adversari si ne va pregati pe fiecare pana la ora meciului".

Capitanul tricolorilor avertizeaza ca squadra azzurra nu trebuie subestimata dupa infrangerea severa pe care a suferit-o in meciul cu Olanda: "Italia este campioana mondiala, o mare putere in fotbal. Nu poti sa spui acum, dupa o infrangere, ca este o echipa slaba. Toata lumea mai prinde cateodata o zi proasta".
In primul meci din Grupa C la EURO, Romania a remizat cu Franta, scor 0-0, iar vineri va intalni Italia, care a pierdut prima partida cu Olanda, scor 3-0.