Sport 12 Iunie 2008 11:52
Presedintele Comitetului Olimpic Australian (AOC), John Coates, a anuntat, azi, decizia forului de excludere a inotatorului Nick D'Arcy din delegatia care va merge la JO de la Beijing, dupa ce sportivul l-a agresat pe fostul inotator Simon Cowley intr-un bar de noapte, informeaza AFP, potrivit NewsIn.

Initial, Nick D'Arcy a fost exclus de presedintele AOC, pentru ca ulterior aceasta decizie sa fie luata de cei 15 membri ai forului. Acestia s-au reunit in absenta lui John Coates, pentru a nu fi influentati, si au hotarat in unanimitate ca sportivul sa fie exclus din delegatie.

Aceasta procedura a fost urmata dupa ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) nu a contestat prima excludere, dar a precizat ca o asemenea decizie nu poate fi luata decat de toti membrii AOC.

D'Arcy a anuntat imediat ca va face apel, dar sansele ca el sa mearga la Beijing sunt foarte mici, avand in vedere ca prima excludere nu a fost contestata de TAS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.