Sport 11 Iunie 2008 03:05
Fanii Romaniei s-au dezbracat la bustul gol si s-au “incalzit” cu mii de litri de bere rece

Cine a avut intelepciunea sa vina devreme, pe la cinci - sase dupa-amiaza, a prins loc bun sub umbrele si pe banci. Cei veniti mai pe la ora sapte s-au asezat pur si simplu cu fundul pe asfalt. In Piata George Enescu, langa Ateneu, mai bine de 2.000 de oameni au venit sa vada meciul Romania - Franta la unul dintre ecranele gigant amenajate in Bucuresti. Vreun sfert dintre ei purtau tricouri galbene. Cam tot atatia erau infasurati in steagurile Romaniei.

Majoritatea erau tineri veniti cu prietenele, dar printre ei se strecurasera si cateva batrane venerabile sau pensionari care se sprijineau in umbrela. Statea sa ploua, insa, in loc sa se descurajeze, sustinatorii Nationalei continuau sa vina. Primele urale au izbucnit cand imaginile au aratat tribunele stadionului ingalbenite de multimea de spectatori romani de pe stadionul Letzigrund. Scandarile romanilor din Elvetia erau automat repetate de cei ramasi acasa. Fiecare se asezase pe cate un ziar sau o punga, iar printre randuri nu se mai invarteau decat ghinionistii care fusesera trimisi dupa bere, baletand cu cate 5-6 halbe dupa ei.

Banel Nicolita, cel mai aclamat dintre „tricolori”
Dupa cursul jocului, sustinatorii din piata ba se luau cu mainile de cap, ba sareau din sezut in picioare. Incursiunile lui Ribery au inceput sa-i exaspereze in scurt timp pe oameni, acestia incepand sa fluiere la fiecare prim-plan cu jucatorul. Actiunile lui Mutu erau primite cu aplauze, insa, pentru ca acestea nu durau mult, corul multimii se stingea repede. In schimb, ori de cate ori la minge era Banel Nicolita, cei 2.000 de oameni se insufleteau. Exclamatiile dovedeau o larga ingaduinta cu jucatorul. „Nu asa, Banele!”, se auzea ori de cate ori jucatorul dadea o pasa gresita. Sprinturile acestuia cu mingea la picior erau acompaniate cu chiote de sustinere, iar gafele cu rasete complice.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.