"Golul a fost acordat corect de catre brigada de arbitri. Cred ca fanii fotbalului nu au inteles situatia si este normal pentru ca a fost una neobisnuita. Jucatorul nu a fost in ofsaid pentru ca in afara de portar, mai era un fotbalist italian in fata lui, chiar daca acesta era cazut in afara terenului, dar pozitia lui este relevanta pentru regulament", a explicat oficialul UEFA.

David Taylor a precizat ca legea 11 din regulamentul jocului, care se refera la ofsaid, explica foarte clar situatiile. "Trebuie sa fie doi aparatori implicati. Unul dintre ei a fost portarul, iar al doilea este un fundas, care era cazut in afara suprafetei de joc, dar el tot era implicat in joc. Van Nistelrooy nu era mai aproape de poarta decat ultimul fundas, asa ca nu a fost ofsaid. Aceasta regula nu este stiuta de multi dintre suporteri.
A fost un incident similar acum o luna, intr-un meci din Elvetia, intre FC Sion si FC Basel. S-a sugerat ca a fost ofsaid, iar comentatorul si-a cerut scuze, pentru ca a realizat ca s-a aplicat corect regulamentul", a adaugat secretarul general al forului european.

Nationala Olandei a castigat cu 3-0 partida cu Italia si a devenit liderul Grupei C al Campionatului European, cu 3 puncte dupa primul meci.