Sport 11 Iunie 2008 10:15
Mijlocasul Frantei, Claude Makelele, a declarat ieri, dupa meciul cu Romania, scor 0-0, ca este dezamagit ca echipa sa nu a obtinut toate cele trei puncte, informeaza cotidianul L'Equipe, potrivit NewsIn.

"Romania este o echipa compacta si defensiva. Se apara in bloc si este foarte greu sa gasesti spatii de patrundere. Am muncit toata saptamana si este pacat, pentru ca ar fi trebuit sa obtinem cele trei puncte. Nu suntem chiar atat de suparati. Am fi vrut sa incepem cu o victorie, dar nici acest egal nu este rau. Am incercat totul, pe flancuri, prin centru, dar nu am putut sa ne cream ocazii. Romania a jucat foarte bine in aparare si nu a facut nicio greseala. Cand au fost in pericol au scapat de minge", a declarat Claude Makelele, care a fost completat de portarul Coupet: "Sunt dezamagit ca nu am marcat, dar sunt bucuros ca nu am luat gol".

Franck Ribery a remarcat jocul bun al romanilor in faza defensiva si a precizat ca urmatorul meci din Grupa C este vital pentru francezi: "Am incercat sa atacam, sa gasim spatii, sa jucam pe flancuri, apoi direct pe Anelka si Benzema. Tuturor ne-ar fi placut sa cistigam, dar lucrurile nu stau mereu asa cum iti doresti. Acum suntem obligati sa batem Olanda".

Mijlocasul defensiv al francezilor, Toulalan, a spus ca echipa sa a dominat meciul, chiar daca acest lucru nu s-a concretizat si pe tabela de marcaj: "Am incercat mai mult, dar a fost un meci dificil, iar Romania nu prea a jucat fotbal. Am dominat meciul, dar nu am avut ocazii de gol clare. Am fi putut sa atacam mai mult. Totusi, rezultatul este destul de bun".

Samir Nasri a precizat ca nu ar trebui sa existe motive de ingrijorare dupa partida cu elevii lui Victor Piturca: "Am intalnit o echipa care a stat foarte bine in teren, si nu avem motive sa ne facem griji pentru meciurile viitoare. Ne-am creat cateva ocazii, dar, din pacate, ne-a lipsit norocul".
Echipa nationala a Romaniei a remizat luni, scor 0-0, in prima partida din cadrul Grupei C a EURO 2008, disputata in fata reprezentativei Frantei.

Urmatorul meci al tricolorilor la Campionatul European va avea loc vineri, de la ora 19:00, in compania Italiei, in timp ce francezii vor juca impotriva Olandei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.