Sport 9 Iunie 2008 02:44
Ziua primului examen al "tricolorilor" la Campionatul European de Fotbal din Austria si Elvetia a sosit. S-au terminat meditatiile, orele de studiu individual si in grup, s-au facut planurile de bataie si s-au ales si ostasii potriviti. In ceea ce priveste discretia in anuntarea formatiilor probabile, cei doi tehnicieni s-au intrecut pe sine si au lasat presa doar sa ghiceasca cine va intra pe teren pentru confruntarea de la ora 19.00, de pe stadionul Letzigrund din Zurich

Dupa ultimele stiri venite din tabara "tricolorilor", Romania va incerca sa castige primele puncte pe taram elvetian in formula de start: Lobont, Rat, St. Radu, Tamas, Contra, Chivu, Radoi, Fl. Petre, Cocis, Mutu, Daniel Niculaie, in timp ce adversarii vor aduce pe teren urmatoarea echipa probabila: Coupet, Evra, Boumsong, Squillaci, Clerc, Ribery, Toulalan, Malouda, Makelele, Henry, Benzema.

Cele doua combatante vor ataca partida in aceeasi formula de joc, respectiv 4-4-2, ambele fiind extrem de convinse ca primele puncte sunt vitale pentru o cursa lunga, asa cum este o astfel de competitie.

"Romania ne va lansa spre Euro sau ne va arunca in lac", este fraza cu care selectionerul Frantei, Raymond Domenech, a prefatat meciul de debut al vicecampioanei mondiale impotriva primei noastre reprezentative. Desi calculele hartiei si bursele de pariuri vad in Romania o candidata sigura pentru premiul de "prima plecata acasa" din cadrul Grupei C, selectionerul Victor Piturca se mentine optimist in ceea ce priveste sansele elevilor sai. "La Euro putem realiza multe. Daca jucatorii sunt sanatosi, in forma fizica si psihica buna, se poate. La acest nivel, orice se poate intampla", au fost cuvintele tehnicianului roman pentru site-ul oficial UEFA.

Sperand ca traditia si calculele hartiei pot fi invinse (in 9 intalniri, Romania a reusit sa se impuna in fata Frantei doar de 2 ori, ultima victorie datand din 1972), Mutu, Chivu&Co se lanseaza astazi in prima confruntare a Campionatului European de Fotbal.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.