Dupa ultimele stiri venite din tabara "tricolorilor", Romania va incerca sa castige primele puncte pe taram elvetian in formula de start: Lobont, Rat, St. Radu, Tamas, Contra, Chivu, Radoi, Fl. Petre, Cocis, Mutu, Daniel Niculaie, in timp ce adversarii vor aduce pe teren urmatoarea echipa probabila: Coupet, Evra, Boumsong, Squillaci, Clerc, Ribery, Toulalan, Malouda, Makelele, Henry, Benzema.

Cele doua combatante vor ataca partida in aceeasi formula de joc, respectiv 4-4-2, ambele fiind extrem de convinse ca primele puncte sunt vitale pentru o cursa lunga, asa cum este o astfel de competitie.

"Romania ne va lansa spre Euro sau ne va arunca in lac", este fraza cu care selectionerul Frantei, Raymond Domenech, a prefatat meciul de debut al vicecampioanei mondiale impotriva primei noastre reprezentative. Desi calculele hartiei si bursele de pariuri vad in Romania o candidata sigura pentru premiul de "prima plecata acasa" din cadrul Grupei C, selectionerul Victor Piturca se mentine optimist in ceea ce priveste sansele elevilor sai. "La Euro putem realiza multe. Daca jucatorii sunt sanatosi, in forma fizica si psihica buna, se poate. La acest nivel, orice se poate intampla", au fost cuvintele tehnicianului roman pentru site-ul oficial UEFA.

Sperand ca traditia si calculele hartiei pot fi invinse (in 9 intalniri, Romania a reusit sa se impuna in fata Frantei doar de 2 ori, ultima victorie datand din 1972), Mutu, Chivu&Co se lanseaza astazi in prima confruntare a Campionatului European de Fotbal.