Sport 7 Iunie 2008 00:01
Victor Piturca pare sa se fi decis in privinta echipei cu care va incepe prima partida de la Euro. Marica si Florentin Petre raman rezerve

In cantonamentul de la Abtwil al echipei nationale de fotbal a Romaniei, lupta pentru titularizare in atacul tricolorilor pentru partida cu Franta, confruntare programata luni, la Zürich, se ascute pe masura ce se apropie ora debutului nostru la Euro. In acest moment, selectionerul Victor Piturca are trei dileme, dintre care cea mai importanta este aceea a gasirii singurului varf impins care urmeaza sa-i faca „partie“ lui Adrian Mutu in avanposturi.

Tactica defensiva, precum in Olanda
Favorit este Ciprian Marica. Desi a fost mai mult rezerva la VfB Stuttgart si traverseaza o criza de forma, „Cipolino“, asa cum este alintat de prieteni, are meritul de a fi fost om de baza in preliminarii, la care se adauga faptul ca are o capacitate de efort mai mare decat Marius Niculae si Daniel Niculae, contracandidatii sai. Stiuta fiind forta de joc a adversarilor, este de asteptat ca, impotriva „cocosilor“, Piturca sa adopte o tactica asema natoare celei folosite cu Olanda, in deplasare, care a dat roade in calificari.

Impotriva „Portocalei mecanice“, Romania s-a aparat tot meciul, iar cel mai avansat jucator al echipei, Ciprian Marica, a avut misiunea de a alerga non-stop, pentru a stopa constructia batavilor. Cu mai mult curaj, tricolorii ar fi putut iesi invingatori de pe stadionul din Rotterdam, dar s-au multumit cu un punct.
„Ciprian al meu a jucat mereu bine in meciurile importante. Se mobilizeaza excelent. Nu-si face griji. E increza tor ca va iesi bine contra Frantei“, ii face lobby lui Ciprian, de la Bucuresti, Mircea Marica, tatal fotbalistului, care va fi prezent la meciul de la Zürich.

Marius Niculae, sustinut de viitoarea sotie
Lui Marius Niculae ii face galerie viitoarea lui sotie, Cristina Vasilescu, care va fi in tribuna la partida cu Franta. Atuul lui Niculae este ca a jucat alaturi de Mutu, cu care a facut cuplu la Dinamo, in 2000. „Ma cunosc foarte bine cu Adi. Nu vor fi probleme sa colaboram“, sustine „Sageata“. Mutu ar putea avea un cuvant greu in stabilirea varfului impins, asa cum avea Hagi in Generatia de Aur.

Cu toate acestea, marele favorit la postul de titular era, pana ieri, celalalt Niculae, Daniel. El cunoaste foarte bine stilul francezilor, evoluand, alaturi de Gabi Tamas, la Auxerre.

Celelalte doua semne de intrebare sunt legate de numele mijlocasului dreapta (care se va alege intre Florentin Petre si Banel Nicolita) si mijlocasului central (post pe care si-l disputa Razvan Cocis si Nicolae Dica). Surse din interiorul lotului ne-au marturisit ieri ca, in acest moment, Piturca ii vede favoriti pe Nicolita si Cocis.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.