Sport 6 Iunie 2008 01:16
Scump la vedere, Victor Piturca isi face simtita prezenta la Euro, deocamdata, doar pe calea undelor
Selectionerul romaniei, Victor Piturca, a declarat pentru site-ul oficial al UEFA ca, dupa parerea sa, atacantul Adrian Mutu, legitimat la Fiorentina, este unul dintre cei mai buni jucatori din lume. "Mutu este foarte important. Anii au trecut peste el. A devenit intr-adevar matur si este foarte experimentat. De asemenea, foarte important este ca s-a casatorit si are stabilitatea unei familii. Toate aceste lucruri i-au permis sa ajunga la un nivel inalt si sa devina, in opinia mea, unul dintre cei mai buni jucatori din lume", a spus Piturca. El a mentionat ca marele atu al echipei Romaniei este unitatea grupului. "S-au pierdut multi ani, mai ales ca am avut jucatori buni si talentati. A fost fantastic sa ne calificam din nou. Baietii au fost foarte motivati si concentrati in fiecare meci. Echipa este foarte buna, dar cel mai important lucru este ca formeaza un grup unit. Cand m-am intors la nationala, in 2004, eu si jucatorii eram constienti ca unitatea de grup nu exista. De aceea, in discutiile cu jucatorii, le-am transmis ca avem nevoie de o asemenea forta. Mi-a luat timp sa-i conving pe toti sa gandeasca in acelasi mod, dar sunt inteligenti si au inteles ca trebuie sa se adapteze regulilor de la echipa nationala", a spus el.

Selectionerul a afirmat ca are obiective indraznete la turneul final al Campionatului European. "Rezultatele cu Olanda din preliminarii ne-au permis sa ajungem la un nivel mai inalt. A fost un imbold psihologic. La Euro putem realiza multe. Daca jucatorii sunt sanatosi, in forma fizica si psihica buna, se poate. Putem atinge finala, chiar si s-o castigam, dar putem totodata sa pierdem toate meciurile. La acest nivel, orice se poate intampla."


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.