Sport 6 Iunie 2008 12:11
Microbistii nu-i vor putea urmari la Campionatul European pe trei dintre cei mai populari fotbalisti ai nationalelor lor, Raul (Spania), Trezeguet (Franta) si Cannavaro (Italia), care, fie nu i-au convins pe selectioneri, cazul primilor doi, fie s-au accidentat in ultima clipa, situatia italianului, noteaza NewsIn.

Raul (30 de ani) este golgheterul all-time al primei reprezentative pentru care a marcat 44 de goluri in 102 partide. Decizia selectioneului Aragones este cu atat mai surprinzatoare cu cat Raul a reusi sa inscrie 18 goluri in acest sezon de Primera in care formatia sa, Real Madrid, a luat titlul de campioana. Acesta a debutat in nationala iberica in octombrie 1996, iar de atunci a participat la fiecare turneu major la care Spania a luat parte.

Din echipa pe care Spania o deplaseaza la turneul final lipsesc fotbalisti cu nume care au evoluat in preliminarii sau au fost ignorati de selectionerul Aragones: Fernando Morientes, Joaquin, Albelda, Vicente (toti de la Valencia), Antonio Reyes (Atletico), Victor Valdes(Barcelona), Raul Tamudo (Espanyol).

David Trezeguet (30 de ani, 70 de selectii in nationala si 34 de goluri) a fost lasat acasa de selectionerul Raymond Domenech, desi jucatorul lui Juventus Torino este al doilea golgheter in Serie A cu 20 de reusite. "Pe teren am aratat ca imi merit locul in echipa. Trebuia sa fiu la EURO. Ceea ce mi s-a intamplat este inexplicabil", a spus Trezeguet. Domenech si-a motivat decizia spunand ca are deja patru-cinci atacanti de gura portii pe care ii considera superiori lui Trezeguet. "Nu ma intereseaza ce s-a intamplat la Juventus sezonul acesta. Ma preocupa doar jucatorii din lot", a afirmat tehnicianul francez.
Alti jucatori importanti neconvocati de Domenech: Mathieu Flamini(AC Milan), Djibril Cisse (Marseille), Philippe Mexes (AS Roma), Louis Saha (Manchester), Ben Arfa (Franta).

Fabio Cannavaro (34 de ani, 116 selectii la nationala) s-a accidentat chiar la primul antrenament al Italiei in cantonamentul din Austria. Capitanul squadrei azzurra s-a ciocnit de coechipierul sau Giorgio Chiellini si a suferit o accidentare la ligamentele gleznei, care il va tine departe de gazon timp de doua luni. Fundasul lui Real Madrid este cel mai experimentat fotbalist din actualul lot al Campioanei Mondiale. Fabio Cannavaro a castigat, in 2006, Balonul de Aur dupa ce a avut evolutii foarte bune pe intreg parcursul Cupei Mondiale din Germania.

Filippo Inzaghi (34 de ani, 57 de selectii in nationala, 35 de goluri) nu a fost convocat de Donadoni in lotul de 23 pentru EURO, desi a avut un final de campionat excelent cu AC Milan, marcand constant in ultimele partide de Serie A.

Hakan Sukur (112 selectii si 51 de goluri in nationala) a marcat de 11 ori in campionat pentru Galatasaray Istanbul in acest sezon si a fost golgheterul nationalei Turciei in preliminarii, dar nu l-a convins pe selectionerul Fatih Terim sa-l opreasca in lotul pentru EURO.

Thomas Rosicky (Cehia), Eduardo de Silva (Croatia) si Ryan Babel(Olanda) vor rata participarea la EURO din cauza accidentarilor.

Marea deziluzie o reprezinta insa nationala Angliei, care a ratat in ultimul meci al preliminariilor posibilitatea de a participa la turneul final al CE, desi avea nevoie de numai un singur punct pe teren propriu in fata Croatiei pentru a-si face suporterii fericiti.

Anglia s-a clasat pe locul 3 in Grupa E din preliminarii. In ultimul meci din grupa, englezii aveau nevoie de un singur punct in meciul de pe teren propriu cu echipa Croatiei, insa au piedut cu scorul de 2-3 si au ratat astfel pariciparea la EURO 2008.

Desi a dat finalistele din Champions League de anul acesta, nationala Albionului, antrenata in campania de calificare pentru Campionatul European de Steve Mclaren, nu a reusit sa se impuna intr-o grupa in care la start era vazuta drept principala favorita.

Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Owen Hargreaves (toti Manchester United), John Terry, Frank Lampard, Joe Cole, Ashley Cole (toti Chelsea) capitanul lui Liverpool, Steven Gerrard, sunt, la randul lor, mari absenti ai competitiei din vara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.