"Scurta", dar "buna pentru moral", estima ieri presa franceza, comentand victoria echipei nationale a Frantei in fata Columbiei. "Un mic succes care le reda moralul albastrilor", titreaza Le Parisien, adaugand: "Mica victorie a albastrilor. Acum Franta poate trece la lucruri serioase. Dupa un egal fara goluri cu Paraguay, in criza de incredere dupa accidentarea lui Vieira, francezii vor pleca in Elvetia cu zambetul pe buze, chiar daca succesul de marti, de pe Stade de France, a fost consfintit printr-un penalty".

In timp ce publicatia Dernieres Nouvelles d’Alsace califica aceasta victorie drept una "scurta", La Depeche de Midi estimeaza ca "Albastrii sunt gata pentru Euro". "Castigand ultimul lor meci amical in fata Columbiei, albastrii pot merge acum linistiti la Euro", noteaza La Depeche de Midi.

Cotidianul l’Equipe ramane insa circumspect, precizand ca "mai este de munca" si ca in meciul cu Columbia "jucatorii francezi nu au aratat tot ce pot".

Domenech promite altceva
Selectionerul Frantei, Raymond Domenech, crede ca jucatorii sai vor fi in cea mai buna forma pe 9 iunie. "Nu sunt interesat de rezultatele din meciurile de pregatire, ci de maniera de joc. Nu am vrut sa impresionam in acest meci, am dorit doar sa-mi clarific unele incertitudini", a spus Domenech.

Mijlocasul Franck Ribery a afirmat ca este un punct de plecare faptul ca nationala Frantei nu a primit nici un gol in ultimele trei meciuri de pregatire. "Cele trei meciuri amicale au fost foarte importante, iar lucrul care ne bucura este ca nu am primit nici un gol. Cu formatia Columbiei am facut un meci bun, chiar daca nu a fost usor. M-a durut putin glezna, dar voi fi pregatit pentru meciul cu Romania. Suntem motivati sa castigam Euro, dar trebuie sa o luam incet cu primul meci, cel cu Romania."