Ajunsi luni la amiaza in respectiva localitate de langa Saint Gall, prima noastra reprezentativa a efectuat, in seara aceleiasi zile, primul antrenament pe taram elvetian. Sedinta de pregatire, derulata pe o arena ultramoderna, inaugurata sambata trecuta, a fost intrerupta brusc, dupa numai 25 de minute, de o ploaie torentiala. Furtuna i-a alungat pe jucatori la vestiare.

Dupa ce norii s-au risipit, iar ploaia a incetat, fotbalistii au revenit pe teren si si-au continuat programul stabilit de Victor Piturca in fata a doar 150 de fani, veniti sa-si vada favoritii. In acest timp, antrenamentul Italiei, desfasurat la Modling (Austria), a fost urmarit de peste 10.000 de fani, iar la portughezi s-au taiat bilete la antrenamentul programat ieri, la Neuchatel! S-au vandut 13.000 de tichete, la pretul de 13 euro bucata!

Hitul zilei
„Ploaia cazuta in luna mai inseamna, in traditia romaneasca, belsug. Chiar daca ploaia a venit acum, pe 2 iunie, se poate considera ca a picat, de fapt, in luna mai!“, i-a explicat Mircea Sandu, seful FRF, unei jurnaliste de la agentia Associated Press.

Capitanul Cristi Chivu a fost mai realist decat presedintele federatiei: „Ploaia e buna pentru verdeata, nu aduce neaparat succes la fotbal!“. O stare de emotie amestecata cu un sentiment de teama domina atmosfera in sanul nationalei. Romanii par ca-si respecta prea mult adversarii. „Noi suntem pozitivi si ne este foame de glorie! Un meci cu Franta ne ambit ioneaza altfel decat unul cu Polonia, sa zicem. Stim ca francezii sunt niste superjucatori. Cel mai important e sa nu pierdem contra Frantei. E primul meci, deci si cel mai important. Sunt sigur ca echipa Romaniei va marca. In grupa noastra se vor inscrie, in medie, cate doua goluri pe meci“, a pronosticat Marius Niculae, surpriza aparuta in ultimul moment in lotul Romaniei.