Sport 4 Iunie 2008 05:26
Cristi Chivu, capitanul nationalei Romaniei, e convins ca acest turneu final reprezinta o sansa mult prea mare pentru el si coechipierii sai, pentru a nu se agata de fiecare meci astfel incat desi "tricolorii" pornesc cu sansa a 4-a sa termine grupa pe una dintre primele doua pozitii.
Analizate minutios, sansele Romaniei de calificare in fazele superioare ale turneului final par extrem de reduse, prin prisma diferentei de valoare ale lotului lui Piturca, fata de cele ale Italiei, Frantei si Olandei. Capitanul tricolorilor, Cristi Chivu, apreciaza ca romanii au totusi un atuu, in aceste dispute, legat de dorinta extrema de afirmare a coechipierilor sai. Dupa o absenta de opt ani de la un turneu final, Chivu e de parere ca atuul Romaniei la acest turneu final este legat de ambitia sa si a coechipierilor sai de a demonstra ca alcatuiesc totusi o echipa de top. “A venit timpul sa demonstram ca avem valoare. Ne va fi extrem de greu, suntem constienti de acest lucru, pentru ca intalnim campioana si vicecampioana lumii, plus o pretendenta indreptatita la acest trofeu, dar dupa opt ani in care nu am participat la nici un turneu final vrem sa aratam ca formam totusi o generatie valoroasa. Cel mai important meci cred ca este cel cu Franta, pentru ca trei puncte in aceasta partida ne pot impinge spre calificare”, a spus Chivu.

“Putem bate pe oricine”
Daniel Niculae a marturisit ca la echipa sa de club, coechipierii francezi l-au tachinat pe seama sanselor de calificare ale tricolorilor. “Fiecare dadea pronosticuri si glumea pe seama noastra, dar le-am spus ca le vom raspunde cum se cuvine pe teren. In ochii multora, nationala noastra este cea mai putin periculoasa din grupa, dar eu sunt convins ca la ora actuala putem bate pe oricine”, a spus “Nico”.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.