Sport 3 Iunie 2008 13:46
Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a declarat astazi, la plecarea delegatiei Romaniei spre Elvetia, ca tricolorii sunt nevoiti sa adopte un sistem defensiv la turneul final, pentru ca altfel nu vor putea pune prea multe probleme adversarelor.

"Daca ne ducem noi acolo sa atacam, nu prea avem nicio sansa. Dar asta nu inseamna ca vom juca defensiv. Avem exemplul Greciei, care, cu o defensiva foarte bine pusa la punct si jucand pe contraatac, a castigat Europenele. Daca stam sa ne gandim, noi cam asa am jucat la toate turneele finale. Piti a incercat sa ii refaca pe baieti in acest 10 zile de cantonament, iar acum mai avem o saptamana sa punem totul la punct", a declarat Ionut Lupescu, potrivit NewsIn

Directorul general al FRF a mai spus ca tricolorii au mult de munca daca vor sa obtina o performanta notabila la EURO: " Speram ca si sosirea sa fie tot la salonul oficial, dar va fi foarte greu. Sper ca baietii sa aiba succes. Ei trebuie sa munceasca in primul rand, pentru ca doar ca un grup vom reusi.

Daca va lua fiecare mingea sa faca ceva cu ea, nu facem nimic. Jucam cu Italia, Franta si Olanda, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne predam. Atata timp cat meciul incepe de la 0-0 avem o sansa". Oficialul Federatiei a adaugat ca nu are vreo preferinta in ceea ce priveste echipa care va merge mai departe din Grupa C, atat timp cat Romania se va califica in faza urmatoare a competitiei.

Delegatia Romaniei, formata din aproximativ 40 de membrii, a plecat luni spre Elvetia, unde are stabilit cantonamentul pentru EURO. Primii care au sosit la Aeroportul Henri Coanda au fost oficialii FRF, in ordine, Daniel Prodan, Miodrag Belodedici, Ionut Lupescu, Florin Prunea, Mircea Sandu si Gheorghe Constantin. Dintre jucatori, primul care a venit a fost Adrian Mutu, restul jucatorilor sosind impreuna cu Victor Piturca.

Jucatorii, care nu au oferit declaratii presei, erau imbracati in costumele de prezentare si purtau pantofi eleganti. Singurul care a facut nota discordanta a fost portarul Bogdan Lobont care era incaltat cu pantofi sport.

Atmosfera in delegatia Romaniei a fost destinsa, iar la plecare, Cosmin Contra, care asculta muzica, a inceput sa cante o melodie a trupei Voltaj, spre amuzamentul colegilor sai. "Tanar vreau mereu sa fiu, sa traiesc asa cum stiu, ca la 20 de ani, fara griji si fara bani", a cantat fundasul in timp ce tricolorii se imbarcau in autobuzul care trebuia sa ii duca la avion.

Nationala va evolua la turneul final in Grupa C, alaturi de Italia, Franta si Olanda, primul meci al tricolorilor urmand sa aiba loc pe 9 iunie, impotriva francezilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.