Sport 2 Iunie 2008 02:29
Dinamo Bucuresti a devenit campioana Romaniei la rugby, dupa ce a invins, cu scorul de 6-0 (3-0), formatia Steaua Bucuresti in finala Diviziei Nationale si a realizat eventul in sezonul 2007/2008, castigand si cupa, tot in fata ros-albastrilor. In finala cu Steaua, disputata pe stadionul Arcul de Triumf, Dinamo a transformat cate o lovitura de penalitate in fiecare repriza, prin Razvan Stanca. Pentru Dinamo titlul castigat sambata este al 16-lea din istoria clubului si primul dupa 2004.
Incidente la inceput

Meciul a fost precedat de o serie de incidente intre suporterii celor doua echipe, care s-au batut atat in stadion, cat si in afara acestuia. Cu 10 minute inainte de inceputul partidei, galeria dinamovista se afla deja in peluza dinspre Manastirea Casin, langa care se afla si poarta de acces in stadion. Un grup mai mic de suporteri stelisti a intrat in stadion prin dreptul fanilor dinamovisti, moment in care cele doua grupuri s-au luat la bataie. Fanii celor doua formatii au aruncat unii in altii cu petarde si cu pietre luate de pe un santier aflat in spatele peluzei. Jandarmii, aflati in inferioritate numerica fata de suporterii celor doua echipe, au incercat sa intervina si au facut uz de gaze lacrimogene, insa nu au reusit sa calmeze spiritele, iar bataia s-a mutat in afara stadionului, in strada.

Acolo suporteriii au continuat sa se loveasca si chiar au avariat cateva masini parcate in zona. Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat ca jandarmii au reusit sa evite contactul dintre galeria dinamovista, formata din 50-70 de persoane, si grupul de suporteri stelisti, alcatuit din circa 20 de persoane.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.