Amicalul cu Muntenegru, in care Dica a punctat de doua ori, iar Marius Niculae si Daniel Niculae au aratat o deosebita pofta de joc, a lasat sa se vada ca “Romania nu este dependenta de Mutu”, dupa cum a apreciat Emeric Ienei. Totusi, “Briliantul” are meritul de a fi reusit golul prin care nationala noastra a spart gheata, iar evolutia sa, fara sa fie una la nivelul sau maxim, a fost indeajuns de apreciata de presa occidentala, pentru ca Mutu sa ramana “inamicul numarul 1” pentru adversarele tricolorilor din grupa.

Presa engleza l-a pus “sub lupa”, pe Adrian Mutu, declarandu-se impresionata de saltul lui Adrian de la dependenta de cocaina in topul Europei. “Mutu a revenit dupa suspendarea pentru dopaj pentru a atinge inaltimile pentru Romania. Candva la Chelsea, atacantul care a parasit Londra dupa ce a fost depistat pozitiv in 2004, este acum reabilitat in Italia si este omul-cheie pentru nationala tarii sale. Omul de care Chelsea se putea dispensa este acum indespensabil pentru Romania si pentru Fiorentina, actualul sau club”, a titrat “The Independent”.

Hagi e impresionat
Evolutia tricolorilor din meciul cu Muntenegru este de natura sa dea incredere in potentialul echipei, in perspectiva turneului final, a apreciat Gheorghe Hagi. “Este un rezultat care face ca nationala sa plece cu incredere la Euro. Bine ca nu au fost accidentari, putem fi mai optimisti acum”, a spus fostul selectioner.