Sport 31 Mai 2008 00:33
FIFA a adoptat ieri, in cadrul congresului de la Sydney, o rezolutie referitoare la textul asa-numitei reguli „6+5“.

Daca aceasta masura va fi aprobata de Comitetul Executiv si introdusa in regulament, echipele de club vor fi obligate sa aiba in primul „unsprezece“ sase jucatori din tara de origine a formatiei si cinci fotbalisti din alte state. Joseph Blatter, presedintele FIFA, vrea ca regula „6+5“ sa fie aplicabila din sezonul 2012-2013, dar sansele de a fi introdusa in Europa sunt mici, deoarece decizia de ieri incalca drepturile omului.

Normele Uniunii Europene, care prevad libera circulatie a persoanelor si dreptul de a munci in orice tara de pe teritoriul UE, nu permit aplicarea legii emise de FIFA.

Din acest motiv, Michel Platini, presedintele forului fotbalistic european, a recunoscut ieri ca nu se poate lupta pentru introducerea acestei reguli (desi este de acord cu ea), fiindca ar incepe un razboi cu Parlamentul si cu Comisia Europeana.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.