Sport 30 Mai 2008 00:48
Andy Webster a jucat si in Liga Campionilor, impotriva echipei lui Marica, Stuttgart

Chiar daca majoritatea cluburilor din Liga I anunta transferuri peste transferuri, inregistrarea noilor jucatori se poate face incepand cu data de 9 iunie, perioada urmand a se incheia pe 1 septembrie.

Fata de anii trecuti, oficialii cluburilor au mari batai de cap cu "Legea Webster". sefii formatiilor romanesti nu s-au aratat speriati de posibilitatea ca jucatorii valorosi, achizitionati cu sume mari, sa se foloseasca de aceasta reglementare pentru a parasi clubul, dar au inceput deja sa-si ia masuri. "Legea
Webster" se refera la faptul ca un jucator care are varsta sub 28 de ani isi poate rezilia unilateral contractul cu un club in ultimii trei ani de derulare, urmand sa plateasca doar salariile pe care ar fi trebuit sa le primeasca pana la sfarsitul contractului.

Universitatea Craiova a fost prima echipa care s-a lovit de noua "lege", cand a dorit sa-si ia masuri in cazul lui Andrei Ionescu. Tanarul jucator nu a fost de acord cu modificarea contractului, fiind astfel retrogradat la echipa secunda. Patronul stiintei, Adrian Mititelu, s-a aratat indignat de decizia lui Ionescu, spunand ca pana la finalul intelegerii, in iunie 2010, mijlocasul nu va mai fi reprimit la prima echipa.

"Nu i-am solicitat lui Ionescu o renegociere, ci doar o reglementare contractuala formala, pentru a preveni efectele «Legii Webster». Nu era afectata durata contractului sau salariul. Din punctul de vedere al fondului, in contract nu se schimba nici macar o virgula. Din cei aproximativ 50 de jucatori de la Universitatea si Primavara carora le-am solicitat acest lucru, el este singurul care s-a opus", a precizat Mititelu.

Conducatorii echipelor din topul clasamentului au ales sa puna clauze de reziliere in contractele jucatorilor, astfel incat "Legea Webster" sa devina nula. De exemplu, Universitatea Craiova le-a pus o clauza de aproape 12 milioane de euro pentru fiecare dintre cei doi frati Costea. O alta modalitate de evitare este prelungirea intelegerii pe o durata mai mare de trei ani. "Ne-am luat masuri. Avem clauze de reziliere a contractelor la fiecare jucator nou. In ceea ce priveste intelegerile vechi, acestea sunt crescatoare, astfel ca in fiecare sezon valoarea contractului creste, iar jucatorul este multumit cu banii pe care ii incaseaza", a mentionat presedintele Politehnicii Timisoara, Marian Iancu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.