Gigi Netoiu este gata sa se intoarca in Banie si sa conduca din nou Universitatea. "Comandantul" a fost unul dintre cei mai contestati patroni din istoria "Stiintei". Acest lucru si faptul ca a declarat de nenumarate ori ca Universitatea Craiova este un capitol inchis pentru el nu l-au putut opri sa revina in forta in Banie. Mai mult, Netoiu a primit si sprijin total din partea primarului Craiovei, Antonie Solomon.

Gigi Netoiu revine la Craiova in calitate de investitor dupa mai bine de trei ani. Cand a plecat, "Comandantul" a primit de la Dinel Staicu 400.000 de dolari, acum acesta ii cere lui Netoiu 1,5 milioane de dolari pentru a-i ceda Universitatea Craiova.

In urma discutiei dintre "Comandat", alaturi de oamenii care se vor implica in redresarea "Stiintei", si primarul Craiovei, Antonie Solomon, Netoiu a primit din partea ultimului sprijin total in toate proiectele pe care vrea sa le puna in aplicare la Universitatea.

Acum, mai mult ca sigur vor urma o serie de schimbari care sa duca la salvarea echipei de la retrogradare. Acest lucru ar insemna ca "Stiinta" sa aiba un presedinte care sa se afle in relatii bune cu Federatia Romana de Fotbal si cu Liga Profesionista. Astfel ca, potrivit zvonurilor care circula cu o viteza uluitoare, cel mai potrivit pentru acest post ar fi Ioan Becali, care de curand si-a aratat intentia de a se instala in respectiva functie a gruparii din Banie.

Bineinteles ca trebuie sa ne asteptam si la surprize, Gigi Netoiu avand si alte variante, care cuprind doar oameni cu care "Comandantul" a lucrat de-a lungul timpului la Dinamo. Pe langa acestia, din conducerea clubului va face parte si Mircea Dinescu. Gigi Netoiu, momentan vicepresedinte la Dinamo Bucuresti, a declarat dupa discutia cu primarul Antonie Solomon ca dupa ce va prelua Universitatea Craiova nu va mai exista nici o legatura intre el si gruparea din Soseaua Stefan cel Mare.

O data cu revenirea la Craiova ca patron a lui Netoiu, bursa zvonurilor spune ca e foarte posibil ca antrenorul Marian Bondrea sa fie indepartat de pe banca tehnica, urmand ca locul lui sa fie luat cel mai probabil de Nicolae Zamfir. Dar surpriza pe care pare a o pregati "Comandantul" suporterilor olteni este aducerea lui Sorin Cirtu, care in momentul de fata are un contract foarte bun cu FC Arges Pitesti.

Primaria nu da bani

Aseara tarziu, cele doua parti (Netoiu si Staicu) s-au intalnit pentru a duce la bun sfarsit ultimele detalii legate de preluarea/cedarea gruparii din Banie. Dinel Staicu a mai avut astfel de discutii si cu Adrian Mititelu, la sfarsitul anului trecut, dar dupa ce si-au pasat de la unul la altul echipa, fara ca nici macar jucatorii sa mai stie, timp de doua zile, cine este patronul, clubul a reincaput pe mana lui Dinel Staicu. Acesta nu a reusit sa mai faca mare lucru cu ea, Universitatea zbatandu-se de la inceputul turului sa acumuleze macar un punct, ca de parasirea ultimului loc din clasamentul Diviziei A, nici nu mai poate fi vorba.

Chiar daca la inceputul sezonului conducerea "Stiintei" anunta cu surle si trambite ca se va bate pentru pentru campionat si cupa, achizitiile facute o recomandau doar pentru lupta din subsolul clasamentului. Asa a ajuns "campioana unei mari iubiri" cu doar 14 puncte, din 20 de meciuri jucate in actuala editie, fiind foarte aproape de a retrograda dupa mai bine de 41 de ani petrecuti pe prima scena a fotbalului romanesc.

Imediat dupa meciul contra Stelei, pierdut de Universitatea pe teren propriu cu scorul de 1-0, Dinel Staicu a declarat ca lasa echipa, aruncand-o in bratele Consiliului Local Municipal Craiova. Raspunsul din partea primarului Antonie Solomon a fost prompt, precizand ca pana cel putin in luna iunie, cand are loc o rectificare a bugetului, echipa fanion a Olteniei nu poate fi ajutata cu bani de autoritatile locale.

Fanii nu-l vor pe "Comandant"

Suporterii nu-l vor inghiti niciodata pe Gigi Netoiu, mai ales acum, ajuns din nou in fruntea Universitatii Craiova. Fanii considera intoarcerea "Comandantului" in Banie drept o revenire a "Stiintei" la statutul de "sluga a clubului Ministerului de Interne". Din punctul de vedere al fanilor, revenirea lui Gigi Netoiu in viata Universitatii Craiova este o umilinta mult mai mare decat retrogradarea din Divizia A.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.