Sport 29 Mai 2008 02:07
Victor Piturca a renuntat la atacantul Florin Bratu, pastrand in lot nu mai putin de zece jucatori defensivi si doar patru atacanti. Franta are opt jucatori ofensivi, Olanda sapte, iar Italia are sase atacanti veritabili.

Antrenorii celor 16 reprezentative care vor participa la inceputul lunii viitoare la Campionatul European din Austria si Elvetia au tras linie si au stabilit loturile definitive pentru confruntarile finale. Victor Piturca, Raymond Domenech, Roberto Donadoni si Marco van Basten au la dispozitie o saptamana si jumatate pentru a-si studia adversarii „Grupei Mortii“. Victor Piturca a avut o misiune mai usoara in alegerea primilor 23 de jucatori ai tarii, in urma accidentarilor din perioada de pregatire.

Ieri, selectionerul l-a lasat acasa pe dinamovistul Florin Bratu, singura „roata de rezerva“ ramasa in cantonamentul de la Mogosoaia. In urma cu cateva zile, Piturca anuntase despartirea voluntara de clujeanul Ciprian Deac.

Despartirile fortate de accidentari i-au vizat pe stelistul Ovidiu Petre si pe rapidistul Dani Coman, inlocuit de Eduard Stancioiu, de la campioana CFR.

Piturca se va baza in Elvetia pe nu mai putin de zece jucatori cu profil defensiv, nu neaparat din ratiuni de tactica antijoc, cat mai ales din cauza problemelor de sanatate din propria jumatate de teren. Dupa Coman, Lobont a suferit o accidentare la mana, care nu s-a dovedit insa grava, in timp ce capitanul Cristi Chivu, care a parasit mai devreme antrenamentul de ieri, va juca mai mult la noroc in Elvetia, avand in vedere problemele de la umar.

Alte probleme il vor astepta pe tricolor la revenirea la echipa de club, unde gazda in vestiar este noul antrenor Mourinho, bine cunoscut lui Adi Mutu dupa incidentul de la Chelsea, cand i s-a adresat cu „Fuck you, Mutu!“, „Fuck you, Romania!“. Un argument pentru pastrarea tanarului Stefan Radu il reprezinta si lipsa de dublaj pe partea stanga a defensivei, unde l-ar putea inlocui pe Razvan Rat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.