Sport 28 Mai 2008 05:51
Dupa scurtul cantonament petrecut sub comanda lui Piturca, Ciprian Deac a aflat ca depinde doar de el sa imbrace tricoul primei reprezentative a Romaniei

Ciprian Deac s-a antrenat alaturi de Mutu si Chivu, dar a fost scos de selectioner din lotul tricolorilor pentru Euro 2008

La 22 de ani, Ciprian Deac de la CFR Cluj a trait iluzia, pentru patru zile, ca va participa la turneul final al unei mari competitii.

Ciprian, cum a fost experienta de la lot?
Am fost foarte fericit cand am fost chemat in cantonamentul din Antalya. Cine nu ar fi fost!? De ce sa nu recunosc, am avut emotii destul de mari cand ne-am reunit la Mogosoaia. Dar, din fericire, toti baietii s-au purtat excelent cu mine cat timp am stat cu ei.

Stiai ca ai fost convocat doar sa te obisnuiesti cu atmosfera?
Da, pai l-am si auzit pe domnul antrenor Victor Piturca. A spus la conferinta de presa ca nu va conta pe mine. Nici nu il cunosteam. Dar, dupa aceea, ­ne-am intalnit, am dat mana cu dumnealui, am facut cunostinta si am vorbit vreo zece minute.

Ce ati vorbit in acest interval de timp?
Primul lucru pe care mi l-a spus a fost sa am tupeu. Sa am mai mult curaj in joc si neaparat sa evoluez ca titular la echipa de club. Pentru mine a fost incurajator. Nu mi-a spus ca nu voi fi luat la turneul final, dar banuiam ce se va intampla.

Dupa ce am stat patru zile cu lotul, am fost anuntat de domnul Iovan ca urma sa plec acasa definitiv. Normal ca imi pare rau, dar asta este situatia. Ma bucur ca macar am fost bagat in seama. Sunt atatia jucatori de valoare care nu au sansa asta.

„Jucatorii sunt foarte motivati"
Cum privesc jucatorii meciurile infernale de la Euro?
Nu prea am vorbit cu ei despre meciuri. Sunt totusi nou-venit, nu prea ii cunosc. Am stat in camera cu Marius Popa si cu el am vorbit mai mult. Dar asa, in general, baietii erau foarte increzatori, montati si sunt convins ca or sa faca meciuri bune.

Care ti se pare cel mai greu meci?
Intr-o asemenea grupa, toate meciurile sunt difcile. Totusi, cel cu Franta este foarte important, pentru ca este primul.

Se tem jucatorii de accidentari, dupa ce au patit Ovidiu Petre si Dani Coman?
Nu pot spune ca se tem. E adevarat, dupa ce s-a accidentat Dani Coman, am purtat toti aparatoare la antrenamente. E mai bine asa, ca nu stii ce se poate intampla. Baietii nu se tem de accidentari, pentru ca trebuie sa se pregateasca bine cu orice risc.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.