Sport 28 Mai 2008 05:36
Daca in ceea ce priveste sansele la castigarea Euro 2008, tricolorii sunt pintre cei mai slab cotati, nationala noastra in schimb este privita printre favorite la titlul de “surpriza competitiei”.

Desi creditati cu sansa a patra intr-o grupa cu Franta, Italia si Olanda, tricolorii ar trebui sa se simta cel putin flatati de atentia cu care sunt urmariti de numele grele ale fotbalului european. Fara a fi unul din adversarii directi ai elevilor lui Victor Piturca in faza grupelor de la Euro, atacantul spaniol al lui Liverpool, Fernando Torres, cel pentru care Chelsea este dispusa sa plateasca nu mai putin de 63 de milioane de euro pentru a-l aduce pe Standford Bridge, a nominalizat Romania drept echipa care ar trebui urmarita cu mai multa atentie la turneul final din Austria si Elvetia. “Este una dintre echipele pe care sunt nerabdator sa o vad la Euro. Romania m-a surprins mult, dar a avut ghinion. In grupa sa se afla unele din cele mai puternice echipe ale turneului, dar nimeni nu ar trebui sa fie surprins daca trece mai departe”, a spus Torres intr-un interviu acordat presei iberice. Surprinzator, si italienii sunt mai atenti la Chivu si compania decat la ceilalti adversari din grupa C, desi acestia se numesc Franta si Olanda. Fost coechipier cu Mutu la Juventus, portarul campioanei mondiale, Buffon, a marturisit ca intalnirea cu actualul star al Fiorentinei este cea care ii da cele mai multe emotii. “Grupa noastra este una foarte grea, cu siguranta toate meciurile vor fi foarte dificile. Personal, din aceasta grupa, eu ma tem cel mai mult de Romania, o echipa cu 4-5 jucatori foarte buni. Romania e o nationala care nu are ce pierde. Ei ar putea avea performantele Bulgariei din 1994, ale Cehiei din 1996, sau ale Greciei din 2004. Mutu este un jucator de geniu!”, e de parere portarul Italiei. Buffon le-a cerut in acelasi timp coechipierilor sai sa uite ca sunt campioni mondiali si sa ramana cu picioarele pe pamant indiferent de numele adversarului care le va sta in fata. “Nu este un avantaj ca suntem considerati favoriti, dar e un motiv de mandrie sa stim ca am castigat respectul intregii lumi”.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.