Sport 28 Mai 2008 15:49
FIFA a anutat ieri, la Sydney, ca va ridica provizoriu interdictia aplicata unor Federatii din tari precum Bolivia sau Ecuador, de a disputa partide pe terenuri situate la mare altitudine, informeaza L'Equipe, potrivit NewsIn.

La presiunea unor tari din America de Sud, precum Bolivia sau Ecuador, a caror geografie nu permite disputarea meciurilor de pe teren propriu decat la altitudini de peste 3000 de metri, FIFA a renuntat, provizoriu, la aplicarea masurii dispuse in luna martie la Zurich.

Prin respectiva decizie, forul fotbalistic mondial impunea ca meciurile oficiale la altitudini mai mari de 2.750 de metri sa se poata juca numai daca echipei vizitatoare ii este acordata o saptamana de aclimatizare, in timp ce la peste 3.000 de metri erau prevazute doua saptamani de aclimatizare. Din moment ce cluburile sunt obligate sa le dea drumul jucatorilor doar cu cinci zile inainte de meci, decizia FIFA practic interzicea disputarea tuturor partidelor la altitudini mari.

Prevederea FIFA, criticata vehement si de fostul star argentinian Diego Armando Maradona, a fost introdusa initial in regulament in luna mai a anului trecut, fiind modificata in luna decembrie si reintrodusa la reuniunea de la Zurich care a avut loc in luna martie a acestui an. Pentru moment, FIFA va inlocui aceasta masura cu un ansamblu de prevederi care vor face referire doar la protejarea jucatorilor prin expunerea in anumite limite a acestora la caldura, umiditate, frig sau poluare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.