Sport 27 Mai 2008 10:47
Tricoul internationalului portughez Luis Figo a achizitionat duminica seara in schimbul sumei de 100.000 de euro de patronul echipei Steaua, Gigi Becali, la Gala Dinner de la Seara Campionilor.

Finantatorul stelist, care nu a fost prezent la Gala Dinner, l-a delegat prin telefon pe varul sau Giovani Becali sa liciteze pentru tricoul starului portughez. Cel mai impresionat de suma oferita a fost chiar Figo, care a marturisit ca niciodata un tricou de-al sau nu a fost licitat pe o asemenea suma. Tot la aceasta licitatie, Gigi Becali a achizitionat prin telefon tricoul fostului atacant stelist si al nationalei, Adrian Ilie, actualul manager sportiv al clubului din Ghencea. Tricoul lui Adrian Ilie a fost cumparat in schimbul sumei de 22.000 de euro.

Cel de-al doilea tricou in topul celor mai scumpe licitate a fost cel al lui Gheorghe Hagi. Acesta a fost achizitionat de antrenorul Mircea Lucescu, cel care a oferit pentru el 60.000 de euro si a declarat multumit ca valoarea "lui este dubla, dar cel mai valoros lucru ramane bucuria pe care Hagi a adus-o publicului". Cu putin timp inainte, Hagi cumparase la randul sau tricoul cu care va juca luni Mircea Lucescu, pentru care a platit 30.000 de euro. Tot la aceasta gala, Hagi a mai cumparat tricoul lui Lita Dumitru, care a fost licitat cu suma de 15.000 de euro.

Organizatorul Gica Popescu si-a scos la licitatie tricoul pentru a oferi banii adunati unei fetite care are nevoie de o operatie pentru a-si recapata vederea. Tricoul lui Popescu a fost cumparat de familia Becali, in schimbul sumei de 50.000 de euro, ocupand locul 3 in topul celor mai scumpe.

In topul celor mai bine licitate tricouri s-au mai aflat cele ale lui Marius Lacatus (cumparat de Viorel Paunescu cu 15.000 euro), Dan Petrescu (achizitionat de Giovani Becali cu 15.000 euro), Balaci (24.000 euro oferiti de Gica Popescu), Raul (12.000 de euro dati de Victor Becali) si Rui Costa (10.000 de euro licitati de fetita lui Adrian Ilie, Milana).

In total, din vanzarea tricourilor pe care le vor purta jucatorii celor doua echipe luni seara s-a adunat suma de 493.500 de euro, bani care vor fi folositi pentru acordarea de burse unor copii care nu au posibilitatea sa mearga la scoala.

Meciul caritabil dintre echipele lui Luis Figo si Gica Popescu va avea loc luni, de la ora 20:00, pe Stadionul Steaua. Evenimentul va incepe la ora 19:00, cu un spectacol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.