Sport 26 Mai 2008 01:50
Pilotul britanic Lewis Hamilton a castigat, ieri, Marele Premiu al Principatului Monaco, dupa o cursa presarata cu incidente, castigatorul fiind stabilit dupa depasirea limitei de timp de doua ore si nu dupa parcurgerea integrala a celor 78 de tururi de circuit stradal.
Vremea schimbatoare si aversele de ploaie au dat batai de cap pilotilor si mecanicilor din Formula 1, ieri, in Marele Premiu al Principatului Monaco, echipele prezente pe grila de start a circuitului stradal din Monte Carlo fiind obligate sa-si schimbe din mers strategiile de cursa. In cele din urma, desi a pornit din spatele rivalilor de la Ferrari, britanicul Lewis Hamilton a facut o cursa magistrala si si-a adjudecat al doilea trofeu din acest sezon, victorie care l-a propulsat si in fotoliul de lider mondial al pilotilor.

De altfel, desi n-a fost ocolit de ghinion, fiind obligat dupa numai cinci tururi sa intre neprogramat la boxe dupa ce a pierdut roata din dreapta spate in urma unei coliziuni, Hamilton a reusit sa speculeze prompt schimburile din fruntea plutonului, ruland atent in urma liderilor Massa sau Kubica, si a preluat definitiv sefia cand ambii rivali se aflau la boxe. Pe de alta parte, organizatorii au apelat de trei ori la Safety-Car si la steagurile galbene, Coulthard, Bourdais, Fisichella, Piquet, Rosberg si Sutil fiind obligati sa abandoneze din varii motive. Din pacate pentru cei de la Force-India, cu putin timp inainte ca limita de timp impusa de FIA (n.n. - o cursa nu poate depasi doua ore) sa expire, bolidul condus foarte bine pana atunci de Sutil a fost scos din cursa de Raikkonen la iesirea din tunel si n-a mai intrat in puncte.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.