Structura, denumita "roata Ferris", se afla in imediata vecinatate a stadionului Ernst Happel din Viena, fiind proiectata sa transporte persoane in gondole special amenajate. Ea va continua sa se invarta pe toata durata desfasurarii partidelor disputate pe acest stadion, pasagerii sai avand posibilitatea de a vedea meciul propriu-zis de fiecare data cand se vor afla in cel mai inalt punct al calatoriei, situat la 65 de metri desupra solului.

Constructia este cunoscuta si sub denumirile de "roata de observatie" sau "roata mare" si a fost realizata in 1987, in special pentru activitati de divertisment, fiind amplasata intr-un parc din apropierea stadionului ce va gazdui, printre alte meciuri, si finala EURO 2008. Rotile "Ferris", denumite astfel dupa numele inventatorului lor, George Washington Gale Ferris Jr., reprezinta un model de structura metalica destul de raspandit, asemenea edificii fiind construite de-a lungul timpului, incepand cu sfarsitul secolului XIX, si in alte orase precum Londra, Paris sau Chicago.

Preturile pentru inchirierea unui loc in roata Ferris pe durata fiecarui meci de la turneul final variaza intre 195 euro/persoana (cabine standard) si 5.900 euro/grup de 10 persoane (cabine VIP). Ocupantii cabinelor vor beneficia de un ecran gigantic ampalsat in imediata vecinatate a structurii, mancare si bautura.

Compania organizatoare a acestui eveniment a anutat ca a vandut deja jumatate din totalul locurilor disponibile.