Sport 23 Mai 2008 03:14
Seara nebuna la Moscova pe stadionul "Lujniki", unde 84.000 de spectatori au fost tinuti cu sufletul la gura pret de 120 de minute de cele mai in forma echipe ale momentul, Manchester United si Chelsea Londra. "Diavolii rosii", transformati in "armata rosie" au reusit sa castige pe "campul de bataie" din Capitala rusa impotriva londonezilor pe de pe "Stanford Bridge", impunandu-se intr-un final dramatic la loviturile de departajare.

In prima repriza, Ronaldo si compania au aratat un fotbal de mare spectacol reusind sa marcheze prin chiar prin pustiul-minune pentru care Real Madrid este dipsusa sa scoata din buzunar o suma record de 150 de milioane de euro. Pe parcursul primei reprize, Chelsea a parut usor in corzi, dar, spre finalul reprizei, a venit si egalarea prin internationalul englez Frank Lampard. In repriza secunda, situatia s-a inversat iar londonezii au trecut la carma jocului, punandu-l la grea incercare pe experimentatul Edwin van der Sar. Ghinionul a lovit de doua ori trupa lui Adam Grant cand Drogba a trimis in bara. Prelungirile i-au gasit pe jucatorii ambelor echipe cu nervii intinsi la maxim si, dupa o altercatie generala pornita de la un fault asupra lui Tevez in minutul 116, Chelsea s-a vazut nevoita sa joace in 10 dupa eliminarea ivorianului Didier Drogba pentru lovirea sarbului Vidic. Finalul a fost unul dramatic si se parea ca cei de la Chelsea vor castiga in urma ratarii unui penalty chiar de Cristiano Ronaldo, insa capitanul londonezilor, Terry a alunecat in momentul executiei, schimband astfel soarta meciului. Baietii lui Sir Alex Ferguson nu au mai gresit, trimitand pentru "executii" cei mai proaspeti jucatori. Francezul Anelka a ratat si a trimis trofeul direct in curtea celor de la Manchester spre bucuria "diavolilor". La finalul loviturilor de departajare ambele echipe au izbucnit in lacrimi, fie de fericire, fie de suparare.

Manchester United a castigat miercuri seara Liga Campionilor la fotbal, dupa ce a invins in finala de la Moscova o alta formatie engleza Chelsea Londra, cu scorul de 6-5, la loviturile de departajare, scorul fiind egal, 1-1, dupa expirarea timpului regulamentar si prelungiri.

United a condus prin golul lui Ronaldo (27), a fost egalata de Chelsea, prin Lampard (45), iar in repriza secunda a scapat din doua situatii dificile, cand londonezii au trimis mingea in bara. MU a castigat al treilea trofeu al Ligii Campionilor la loviturile de departajare, chiar daca Ronaldo a ratat primul, urmat apoi de Terry si Anelka de la Chelsea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.