Victoria echipei masculine de baschet CSU Sibiu, din deplasare, in fata Poli Carbochim Cluj, in primul meci din cadrul play-off-ului Campionatului National, a starnit o adevarata furtuna in baschetul romanesc. Dupa ce conducerea formatiei clujene a criticat aspru arbitrajul si a decis neprezentarea la partida retur, de la Sibiu, hotarare asupra careia s-a revenit in ultimul moment, au urmat cateva declaratii soc ale lui Ghita Muresan, fost coechipier si prieten bun cu Mircea Cristescu, managerul Poli Carbochim.

Singurul roman care a evoluat in NBA i-a atacat dur atat pe Ioan Dobrescu, fostul presedinte al FR de Baschet, actualul secretar general al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, cat si pe Mircea Vulc, ex-"principalul" nationalei, in prezent doar antrenor la CSU Sibiu. Printre altele, Big Ghita, "expert" peste noapte in management, a afirmat despre Ioan Dobrescu ca nu are nici cel mai mic habar de cum se conduce o federatie, iar despre Mircea Vulc ca a distrus nationala de la antrenamentele careia lipsea frecvent, pentru ca era "beat mort".

Mircea Vulc intentioneaza sa-l actioneze in instanta pe Muresan

"Am tot respectul pentru Muresan si nu cred ca el a facut declaratiile aparute in presa. I-am trimis astazi (n.r. - ieri) un e-mail, in care i-am rugat sa confirme sau sa infirme afirmatiile aparute in ziarele locale. Daca raspunsul va fi da, atunci il voi da in judecata, daca va fi nu, il voi ruga sa dezminta cele aparute. Oricum sunt numai minciuni menite sa exercite presiuni asupra noastra inaintea meciului cu Clujul", a precizat Mircea Vulc. Vizavi de acuzele ce i s-au adus, Ioan Dobrescu a spus: "Pe mine ma identifica performantele si nu o sa amintesc decat aducerea unei finale de cupa europeana in Romania. Locul de presedinte este vacant si urmeaza alegeri generale in vara. Voi fi bucuros daca succesorul meu va obtine performante mai bune. Cat despre referirile la nationala, sunt o multime de inexactitati in declaratia lui Muresan".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.