Marioara Munteanu a castigat medalia de aur la categoria 53 kilograme, la procedeul smuls, in cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Sofia, ridicand 82,5 kg la prima incercare, 85 kg la cea de-a doua incercare si 87,5 kg la ultima. Sportiva romanca a fost urmata in clasamentul procedeului smuls de spaniola Estefania Juan si de bielorusa Novikava.
Totodata, Munteanu a cucerit medalia de argint la total si pe cea de bronz la procedeul aruncat. Munteanu a ratat ultima tentativa la procedeul aruncat, la 107,5 kg, dupa ce ridicase 100 kg in prima incercare si 105 kg in cea de-a doua. Cu performanta de 105 kg, Munteanu a cucerit medalia de bronz la aruncat. A treia medalie a venit la total, acolo unde Munteanu s-a clasat pe locul al doilea, cucerind astfel argintul.

Nicu Vlad: "Medaliile puteau fi mai stralucitoare!"

Presedintele Federatiei Romane de Haltere, Nicu Vlad, a declarat ca cele trei medalii (aur, argint si bronz) cucerite de Marioara Munteanu puteau fi mai stralucitoare. "Ne putem declara multumiti de bilantul dupa prima zi de concurs. Imi pare totusi rau, pentru ca se putea chiar mai bine. Medaliile Marioarei Munteanu puteau fi mai stralucitoare. A ratat de putin ultima incercare la stilul aruncat. Pacat! Putea fi campioana europeana si la total", a declarat Nicu Vlad.

Oficialul FRH a adaugat ca Marioara Munteanu este multumita de medaliile obtinute, desi a fost putin trista la finalul concursului din cauza ratarii de la ultima incercare.

Nicu Vlad a adaugat ca se mai asteapta medalii de la Adrian Jigau (62 kg), Sebastian Dogariu (77 kg) si Valeriu Calancea (85 kg). "Medaliile obtinute de Munteanu nu sunt surprinzatoare. Jigau si Dogariu au sanse reale sa urce pe podium, iar de la Calancea ne asteptam chiar la aur", a afirmat Vlad.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.