Sport 22 Mai 2008 11:37
Fundasul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Cosmin Contra, a declarat ieri, pe Aeroportul Henri Coanda, ca tricolorii si-au propus sa iasa din faza grupelor la Campionatul European, iar daca este posibil, chiar sa castige titlul, informeaza NewsIn.

"Ne gandim ca daca facem un campionat bun, ne va fi recunoscuta valoarea. Vrem sa trecem de grupe, cel putin, si sa aratam ca Romania este o forta in Europa. Sanse de calificare mai departe din grupe sunt, dar e cert ca noi nu suntem favoriti. Daca trecem, orice e posibil. Sa ne punem in cap sa castigam titlul european e un lucru foarte bun", a declarat Cosmin Contra, care a adaugat ca in strainatate se vorbeste frumos despre ticolori: "Intotdeauna este un avantaj sa fi outsider la un turneu final. Nu stiu cum se vorbeste de noi prin alte parti, dar in Spania toata lumea vorbeste frumos si spune ca Romania poate fi o surpriza placuta la EURO. Atuul nostru poate fi dorinta mare de a face rezultate bune, dorinta de a juca cat mai bine si, de ce nu, de a produce surpriza".

Referitor la faptul ca mijlocasul Ovidiu Petre va rata turneul final, din cauza unei accidentari la genunchi, Contra, care initial a fost surprins de aceasta veste si a cerut explicatii jurnalistilor, a spus: "E o pierdere mare daca Ovidiu va rata turneul final, pentru ca era un jucator important. Sunt de acord ca si adversarii au problemele lor, dar, de exemplu, la Franta lipseste Trezeguet si vin Henry si Anelka, la Italia lipseste Del Piero, dar vine Toni. La noi este altceva, si orice absenta se va simti".

Contra a mai spus ca nationala nu depinde de Mutu, iar Cristi Chivu poate face un turneu bun daca nu va avea probleme la umar: "Nu depindem de Mutu ci de toata echipa. In ceea ce il priveste pe Chivu, cred ca va strange din dinti si va face un EURO foarte bun".

Nationala Romaniei face parte din Grupa C a Campionatului European, unde va disputa meciuri impotriva Frantei (9 iunie), Italiei (13 iunie) si Olandei (17 iunie).

Altfel, Contra a vorbit si despre disputele din Liga I si a marturisit ca este bucuros ca CFR a cucerit titlul de campiona. "Suntem departe de scandalurile din fotbalul intern si ma bucur pentru acest lucru.

La noi, conducatorii, jucatorii si toti cei implicati nu au invatat ca trebuie sa existe un respect reciproc. Ma bucur ca o echipa din provincie, CFR Cluj, a castigat campionatul, dat atat. Altceva nu ma mai intereseaza", a spus fundasul, care a adaugat ca deocamdata nu se gandeste la o revenire in campionatul intern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.