Sport 16 Mai 2008 03:16
Dupa ce Zenit Sankt Petersburg a cucerit trofeul in finala de la Manchester, suporterii echipei Glasgow Rangers s-au rafuit cu tot ce le-a iesit in cale.

Rusii de la Zenit Sankt Petersburg au cucerit miercuri seara Cupa UEFA, dupa ce au invins cu 2-0 in finala de la Manchester echipa scotiana Glasgow Rangers. Autorii celor doua goluri au fost Denisov (minutul 72) si Zirianov (minutul 90+4).

Furiosi dupa infrangerea suferita de favoriti si intaratati de bautura, suporterii scotieni s-au dezlantuit pe strazile orasului. Fanii s-au incaierat cu politia, aruncand cu pietre si cutii goale de bere. Langa stadion, un fan rus a fost injunghiat in spate, dar viata sa nu este in pericol. Politia a arestat cativa suspecti.

Atac la medici si la ofiteri
Scotienii nervosi au atacat si cateva ambulante, doi paramedici fiind raniti. Bilantul incidentelor s-a ridicat la 42 de arestari si 15 politisti raniti. Un ofiter in varsta a fost atacat, aparatul auditiv fiindu-i spart, iar bucati de plastic i s-au infipt in ureche.

„Niste huligani au umbrit ceea ce ar fi trebuit sa fie o sarba toare“, a declarat Justine Curran, oficial din cadrul politiei din Manchester. Si la Glasgow au fost operate 20 de arestari. In schimb, la Sankt Petersburg, politia n-a avut de lucru.

Scotienii au facut 100 de tone de gunoi!
Pe strazile din Manchester crescusera ieri-dimineata munti de gunoaie. Potrivit BBC, serviciile de salubritate au adunat aproximativ 100 de tone de gunoi - in special recipiente in care au fost bauturi alcoolice - lasate in urma de cei peste 100.000 de suporteri scotieni veniti la Manchester. Oamenii care se ocupa de curatenia orasului au adunat tonele de mizerie de pe 200 de strazi! Lor li s-au alaturat si 50 de functionari de la primarie, care s-au oferit sa ajute la debarasarea drumurilor. Municipalitatea a estimat ca economia orasului a castigat aproximativ 25 de milioane de euro in urma cheltuielilor facute de scotieni si de rusi. Potrivit presei engleze, patronii restaurantelor au avut in ziua meciului incasari cu 300 la suta mai mari decat intr-o zi obisnuita! Problemele aparute la partida Zenit - Rangers i-au facut pe oficialii din orasul englez sa renunte la ideea de a instala ecrane uriase pentru confruntarea Manchester United - Chelsea, din finala Ligii Campionilor, programata pe 21 mai, la Moscova.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.