Sport 16 Mai 2008 03:11
Membrii Consiliului de Administratie au, conform Monitorului Oficial, responsabilitati majore in transferurile de jucatori, anchetate de DNA.

Sapte dintre cele 12 transferuri considerate frauduloase de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) au fost intermediate de Dinamo, care este campion la acest capitol. Acest club a fost prejudiciat, conform ordonantei de incepere a urmaririi penale impotriva celor 10 urmariti penal din dosarul fotbalistilor, cu 5.844.690 de dolari, bani care, in conditiile in care instanta va valida ancheta DNA printr-o sentinta definitiva, vor fi recuperati de la invinuiti.

Deocamdata, impresarii Victor si Ioan Becali si Cristi Borcea sunt cel mai des pomeniti la capitolul „acuzati“, dar in cantonament la DNA ar putea ajunge si membrii Consiliului de Administratie din Sos.

Stefan cel Mare. Deja au fost audiati marti chestorul Nicolae Berechet, miercuri fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, si seful Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Radu Stroe, iar joi presedintele CA, Nicolae Badea, si chestorul Marcel Popescu, presedinte al CS Dinamo.

„Problema cu transferurile nu este a noastra, pentru ca membrii Consiliului de Administratie nu aveau atributii in acest sens“, a declarat Marcel Popescu joi, la iesirea de la DNA, cam aceleasi scuze folosind si Radu Stroe sau Dan Matei Agathon. Monitorul Oficial ii contrazice insa, pentru ca, asa cum prevede o hotarare a Adunarii Generale a Actionarilor, „orice act care are ca obiect transferurile de fotbalisti, salarizarea acestora sau a antrenorilor, precum si orice alte operatiuni financiare care depasesc cuantumul de 50.000 de euro vor fi lovite de nulitate daca nu obtin girul Consiliului de Administratie“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.