Sport 15 Mai 2008 01:23
A 37-a finala din istoria Cupei UEFA a fost castigata de echipa rusa Zenit Sankt Peterburg, care a castigat cu scorul de 2-0 meciul cu Glasgow Rangers, prin golurile lui Denisov (73) si Zyriankov (90). Pentru Rusia, este al doilea trofeu UEFA in ultimii patru ani, dupa performanta identica a lui CSKA Moscova din sezonul 2004/2005.

Final de meci la Manchester, cu o victorie meritata a celor de la Zenit Sankt Petersburg.
Min 90+2. Excelenta actiune a rusilor pe partea stanga, centrarea ajunge la Zyriankov care nu mai iarta. Este 2-0 si finala s-a terminat.

Min 88. Actiune periculoasa a lui Rangers, dar cehul Shil respinge din fata lui Darcheville. Urmeaza imediat o aruncare lunga de la margine si rateaza nou-intratul Novo.

Min 86. Zenit continua sa atace si incearca sa tina cat mai mult de minge. Ar fi o performanta extraordinara pentru un oras incarcat de istorie ca Sankt Petersburg.

Intra si atacantul Boyd in locul aparatorului Whittaker si, daca ar fi ceva namol pe terenul din Manchester, totul ar semana perfect cu nefericitul Romania - Slovenia.

Min 80. Mai sunt ceva mai mult de zece minute din aceasta finala si Rangers pare incapabila sa egaleze. Advocaat nu a facut nicio schimbare si Zenitul se mentine in atac.

Spaniolul Nacho Novo este preferatul fanilor scotieni, iar antrenorul Walter Smith asteapta mai multa miscare in atacul scotian. Intra si McCulloch, un mijlocas ofensiv.

Min 75. Zyrianov are o mare ocazie la poarta scotienilor, dar sutul din 5-6 metri al acestuia intalneste bara. La scotieni, intra Novo.

Min 73. Gooool pentru Zenit. O faza confuza la mijlocul terenului, mingea ajunge la Arshavin, care paseaza excelent pentru Denisov. Mijlocasul rus inscrie printr-un sut plasat din interiorul careului mare. Este 1-0 si scotienii trebuie sa devina mai insistenti!

Pasele pe verticala incercate de mijlocasii lui Zenit ar putea fi o solutie pentru a trece de apararea scotiana. Tymoschuk, Tekke si Arshavin sunt piesele-cheie ale trupei lui Advocaat.

Min 63. Contraatac superb al lui Zenit cu Arshavin la finalizare. Alexander a iesit din poarta neinspirat, dar lobul lui Arshavin a fost respins din apropierea liniei portii de un fundas al lui Rangers. Prima ocazie cu adevarat importanta pentru Zenit.

Min 61. Frumos dribling al lui Whittaker la marginea careului rusilor, sutul sau este deviat, dar mingea trece putin pe langa poarta.

Min 59. Zenit se bazeaza foarte mult pe centrarile lui Arshavin, dar masiva aparare scotiana rezista excelent.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.