Sport 14 Mai 2008 01:19
Finala mica a europei se disputa diseara la Manchester, pe "City Stadium",intre Zenit St. Petersburg si Glasgow Rangers.

Ziua relateaza ca ambele echipe se afla in premiera in ultimul act al acestei competitii, unde au ajuns trecand de nume grele ale continentului. Zenit, campioana en-titre a Rusiei, si-a scris in palmares cel
putin doua rezultate de rasunet, in "sferturi" si in semifinale, 4-1 cu Bayer, chiar la Leverkusen,
si 4-0 cu Bayern Munchen, in Rusia. De partea cealalta, probabil ca Rangers nu e prea iubita in Romania,
dupa ce a eliminat pe Fiorentina, echipa lui Mutu, in semifinale, dupa doua jocuri ultradefensive.

Scotienii si rusii, sunt printre cele mai slabe echipe la nivel continental, in ceea ce priveste numarul
premiilor obtinute. Impreuna au doar trei trofee,TSKA Moscova fiind castigatoare de UEFA in 2005, iar Aberdeen si Glasgow Rangers, invingatoare in Cupa Cupelor in 1983, respectiv 1972.

Ca si in urma cu 36 de ani, Rangers joaca finala impotriva unei formatii din Rusia, insa daca pe vremuri era Dinamo Moscova, pe care a invins-o cu 3-2, acum o are adversara pe Zenit St. Petersburg, informeaza Cotidianul.

Autoritatile se pregatesc pentru vizita a peste 100.000 de scotieni, pregatiti sa sarbatoreasca cu tone de bere primul trofeu european al „albastrilor“ dupa o pauza de 36 de ani.

In consecinta, autoritatile din Manchester au ridicat interdictia privind consumul de alcool in ziua
meciului. „Sa le spui scotienilor sa nu bea bere este ca si cum le-ai cere sa nu respire!“, a conchis
consilierul municipal Vicky Rosin, citat de Evenimentul Zilei. In hotelurile din Manchester au fost rezervate peste 16.000 de camere, iar municipalitatea a suplimentat cu 400 numarul toaletelor ecologice.

Cele doua echipe care se lupta in ultimul act al Cupei UEFA au primit cate 13.000 de bilete. Pe piata neagra, costul unui tichet a ajuns la 1.760 de euro (preturile stabilite de UEFA sunt cuprinse intre 44 si 120 de euro).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.