Sport 14 Mai 2008 16:16
Derby-ul Oltchim-Rulmentul Brasov se va disputa pe 26 mai, la ora 18:00, in Sala Traian, a declarat, ieri, pentru NewsIn, presedintele echipei din Ramnicu Valcea, Ioan Gavrilescu.

Handbal - Derby-ul Oltchim-Rulmentul se va juca pe 26 mai

"Am hotarat sa jucam pe 26 mai si am fost intelegatori sa nu jucam intre cele doua meciuri ale lor din finala Cupei Cupelor", a explicat Ioan Gavrilescu, care s-a intalnit cu presedintele Rulmentului, Sorin Tarca, la sediul Federatiei Romane de Handbal.

Data la care se va disputa meciul din campionat coincide cu cea la care se reuneste nationala feminina a Romaniei pentru barajul cu Islanda pentru Campionatele Europene din Macedonia, lucru care il nemultumeste pe selectionerul Gheorghe Tadici.

"Data de 26 mai este un compromis. Nu mai are importanta interesul echipei nationale, care ar trebui sa se reuneasca in aceeasi zi, la Ploiesti. Atunci o sa mut si eu cantonamentul nationalei la Valcea, pentru ca jucatoarele nu au cum sa mai ajunga in aceeasi seara tocmai la Ploiesti, si daca se intampla ceva, unul singur e vinovatul, adica eu. Pana acum se tot spunea ca interesul echipei nationale este prioritar, dar vad ca nu mai este asa. Cand noi eram in Liga Campionilor si am cerut doar modificarea unei ore, nu am primit acceptul Federatiei", a afirmat antrenorul Oltchimului, Gheorghe Tadici.

Partida din ultima etapa, HCM Baia Mare-Oltchim, a fost devansata pe 21 mai. "Ne trebuie o victorie impotriva Rulmentului de la doua goluri in sus, sau la un gol cu conditia sa primim mai putin de 26 goluri. Cei de la Baia Mare ne pregatisera artificii, sa ne sarbatoreasca, dar le pot anula, vom petrece la Valcea" a mai spus Tadici.

Cu doua etape inaintea finalului campionatului, Rulmentul are doua puncte avans fata de Oltchim, valcencele avand ocazia, printr-o victorie in meciul contra brasovencelor, sa castige titlul la criteriul infruntarilor directe. In tur Rulmentul s-a impus cu scorul de 27-26.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.