Sport 13 Mai 2008 01:23
Ladislau Blni pregateste o revolutie in Giulesti, care sa schimbe complet fata echipei si a intregului club, iar actionarul Taher anunta un nou stadion
Inca in Emiratele Arabe Unite, unde mai are contract pana pe 25 mai, Ladislau Bölöni pregateste deja o reformare din temelii a Rapidului. Cam ca aceea pe care a facut-o Mircea Lucescu in 1997, cand a transformat gruparea giulesteana intr-o forta a campionatului. Bölöni vizeaza schimbari la toate nivelurile clubului, necesare pentru readucerea Rapidului in lupta cu sanse reale pentru castigarea campionatului.

Ca un profesionist care se respecta, Bölöni refuza sa vorbeasca despre proiectele sale de la Rapid atat timp cat nu a semnat un contract cu giulestenii si cat are de dus la bun sfarsit munca din Emiratele Arabe Unite. Totusi, el a negociat la sange cu noul actionar majoritar de la Rapid, Fahti Taher (foto jos), caruia i-a solicitat mana libera sa reorganizeze clubul. Astfel, fostul international va ocupa un post similar celui al unui manager din Anglia, care hotaraste singur asupra transferurilor si a altor probleme din club, in limitele bugetului stabilit de comun acord cu patronii. Prima si cea mai importanta schimbare va avea loc la nivelul lotului. Grigore Sichitiu se afla deja in Argentina, unde va ramane pana pe 20 mai pentru a urmari la lucru jucatori care ar putea face obiectul unui transfer in Giulesti, iar in paralel se redacteaza obisnuita lista neagra. Din ce le-a comunicat viitorilor sai colaboratori, Bölöni tine mortis sa pastreze cativa fotbalisti din actualul lot, in frunte cu Dani Coman, Cristi Sapunaru, Marius Constantin, Costin Lazar, Cesinha sau Vladimir Bozovic, iar restul sunt transferabili. In primul rand strainii care au salarii mult prea mari cu ce au oferit pe teren in acest campionat, Boya, Despotovic, Joao Paulo sau Joao Matos. In plus, conform ultimelor zvonuri aparute dinspre Giulesti, mai multi fotbalisti de baza solicita urgent mariri substantiale de salariu, astfel incat Bölöni va avea foarte mult de lucrat pe buget inainte de a incepe antrenamentele propriu-zise, in 12 iunie. Fahti Taher, noul actionar majoritar al Rapidului, si-a manifestat clar intentia de a rezolva situatia batranei arene din Grant, trimitandu-si deja oamenii la Ministerul Transporturilor pentru a relua niste negocieri intrate in impas din nehotararea lui Copos.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.