Chiar daca Mircea Sandu si-a anuntat public intentia de a nu mai candida pentru un nou mandat in fruntea FRF, contestatarii acestuia, putini la numar, sunt gata sa bage mana in foc ca Nasul va ceda in fata rugamintilor electorilor, care nu ar vedea un conducator mai potrivit. Cazul isi gaseste un "corespondent" la un nivel mult mai inalt. Concret, presedintele FIFA, Sepp Blatter (foto), aflat la Berlin, acolo unde a participat la o sedinta a Comitetului Olimpic International, si-a anuntat disponibilitatea de a candida pentru un al treilea mandat in fruntea forului fotbalistic mondial.

Nimic anormal pana aici, numai ca anuntul vine dupa "trocul" din 2002, atunci cand, puternic contestat, mai ales de catre europeni, in urma unui mare scandal financiar, Blatter si-a asigurat victoria in schimbul promisiunii de a nu mai candida si a treia oara, dupa "succesele" repurtate in 1998, atunci cand i-a luat locul brazilianului-demisionar Havelange, si 2002. Reamintim ca, in urma cu patru ani, fostul secretar general al FIFA, Michel-Zen Ruffinen, a facut dezvaluiri incendiare asupra fraudelor comise de firma ISL, insarcinata cu marketingul forului mondial. Era vorba de aproape o suta de milioane de franci elvetieni, parte dintre ei fiind folositi, din spatele "paravanului" ISL, pentru mituirea alegatorilor.

In cele din urma, la Congresul FIFA, Blatter si-a invins contracandidatul, camerunezul Issa Hayatou. Scorul a fost 139 la 56, invinsul primind majoritatea voturilor de la… europeni, printre putinele exceptii numarandu-se Mircea Sandu. Optiunea de atunci a Nasului avea sa atraga pedepsirea echipei nationale a Romaniei de catre UEFA, forul fotbalistic al Batranului Continent, greselile de arbitraj flagrante impotriva tricolorilor fiind un efect al represaliilor UEFA.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.